Politika

Povodom skrnavljenja džamije

Simović: Svi moramo raditi na smirivanju tenzija

Povodom skrnavljenja Hadži Ismailove džamije u Nikšiću, predsjednik Opštine mr Milutin Simović sastao se sa predstavnicima Islamske zajednice i tom prilikom iskazao žaljenje zbog incidenta koji se desio i uputio im izvinjenje u ime svih građana Nikšića.

Simović: Svi moramo raditi na smirivanju tenzija Foto: Opština Nikšić
Portal AnalitikaIzvor

Simović je konstatovao da je u poslednjih godinu dana stvoren ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti i da svi zajedno, bez obzira kako se politički, nacionalno ili vjerski izjašnjavali moramo zajedno raditi na smirivanju tenzija i povratku na uvažavanje naših razlika. 

Simović je iskazao spremnost da Opština Nikšić sanira štetu nastalu na objektu i istakao da većinski Nikšić neće dozvoliti da naš grad postane sjedište prljavog nacionalizma i aveti prošlosti, uz jasno iskazano očekivanje od nadležniih državnih organa da reaguju hitno, pronađu i sankcionišu počinioce.

 Predstavnici Islamske zajednice, zahvalili su predsjedniku na prijemu i iskazanoj podršci, navodeći da je muslimanska zajednica uznemirena zbog događaja. Iskazali su molbu svim političkim akterima da spuste tenzije, jer postoji strah da konstrolisano širenje nacionalizma može ubrzo postati nekontrolisano. 

Takođe su naveli da ovo nije napad na muslimansku zajednicu, nego napad na cio - građanski Nikšić i da se nadaju da će uskoro moći opet živjeti finim i ugodnim životom, kao i do sada. 

Predjednik Opštine mr Milutin Simović, u toku dana, telefonskim putem razgovarao je i sa Reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

Portal Analitika