Crna hronika

OPTUŽEN PODGORIČANIN

Silovao pa snimkom ucjenjivao maloljetnicu?

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dvadeset jednogodišnjeg Podgoričanina zbog silovanja maloljetnice, snimanja mimo njene volje, distribuiranja snimka i ucjenjivanja, piše Pobjeda.

Silovao pa snimkom ucjenjivao maloljetnicu? Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Iz Višeg suda su potvrdili da im je dostavljena optužnica protiv Podgoričanina zbog silovanja i nedozvoljenog snimanja maloljetnice. Kazali su da će provjera dokaza Višeg tužilaštva biti zakazana u zakonskom roku.

Prema navodima optužnice, Podgoričanin se tereti da je tokom septembra 2019. godine prinudio maloljetnicu na seksualni čin uz prijetnje da će preko oca i rodbine, koji su zaposleni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, pogoršati položaj roditelja maloljetne djevojčice koji se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne, odnosno učiniti da oni u zatvoru ostanu duže.

Pod prijetnjom da će ispričati određene stvari o djevojčici koje bi je kompromitovale pred porodicom i prijateljima, optuženi je prinudio maloljetnicu da ga zadovolji.

Snimak sa pornografski sadržajem je 25. septembra 2019. godine učinio dostupnim većem broju osoba tako što ga je neidentifikovanoj osobi poslao putem društvene aplikacije.

Maloljetnica je u istrazi ispričala da je sa dvadeset jednogodišnjakom imala emotivnu vezu koja je trajala devet mjeseci.

U jednom trenutku, kako priča djevojčica, optuženi je počeo da vrši pritisak na nju da imaju seksualne odnose, što ona nije željela.

“Govorio je da su mu otac i neko od rodbine službenici u zatvoru i da će srediti da roditelji koji su se nalazili na izdržavanju kazne zatvora ostanu duže u zatvoru. Prijetio je i da će njenoj babi koja joj je staratelj govoriti ružne priče i da će baba izgubiti povjerenje u nju. Prijetio je i da će dolaziti u školu i praviti joj probleme”, navodi se u optužnici.

Maloljetnica je zatražila od nasilnika da nakon toga prekinu vezu, uz obećanje da je više neće kontaktirati i dirati.

Tokom čina na koji je bila prinuđena, djevojčica je vidjela da optuženi snima zbog čega je uzela njegov telefon i izbrisala snimak iz galerije video zapisa.

Iako su imali dogovor, optuženi nije održao dato obećanje, već je kako navodi djevojčica, narednog dana došao ispred njene škole i tražio da razgovaraju.

Tražio je i da ga odblokira sa društvenih mreža što je ona i učinila.

“Kada su ostvarili kontakt putem Vibera, optuženi je saopštio maloljetnici da ima sačuvan snimak i da će ga distribuirati ako ne bude imala seksualni odnos sa njim. Optuženi je preko Vibera poslao snimak djevojčici kako bi je uvjerio da je sačuvao video zapis “, navodi se u optužnici.

Međutim, mladić se ovog puta nije zadržao na prijetnjama.

Djevojčica je sjutradan pošla u školu ne sluteći da će doživjeti veliku neprijatnost.

Njene najbolje drugarice, a potom i ostali vršnjaci iz drugih odjeljenja prilazili su joj i saopštavali da su gledalieksplicitnisnimak u kojem se vidi ona.

Maloljetnica je odlučila da sve ispriča babi, nakon čega su optuženog prijavile policiji.

Nakon što je slučaj prijavljen, oglasila se majka optuženog tražeći preko posrednika da razgovara sa djevojčicom i njenom babom.

Međutim, do tog sastanka nikada nije došlo jer maloljetnica nije željela nikakav kontakt sa porodicom optuženog mladića.

Sa druge strane, dvadeset jednogodišnjak je u istrazi negirao optužbe navodeći da se radi o namještaljci djevojčice koja je sklona izmišljanju.

On je pred tužiocem ispričao svoju verziju. Na samom početku, on je ukazao da se na snimku ne vidi osoba koju je djevojčica oralno zadovoljavala, zbog čega su, kako je ocijenio, optužbe protiv njega neosnovane.

Međutim, mladić nije sporio poznanstvo sa maloljetnicom, pojašnjavajući da ga je nekoliko mjeseci prije saslušanja u tužilaštvu djevojčica zapratila na Instagramu.

Razmjenili su brojeve telefona a onda, kako je naveo, vidjeli su se nekoliko puta na kafi.

“S obzirom na to da je djevojka bila dosta mlađa, nijesam želio emotivnu vezu sa njom. Svoj odnos sa njom u tom periodu ne bih opisao kao odnos momka i djevojke već kao odnos dobrih drugova”, ispričao je optuženi u istrazi.

Djevojčica je, prilikom susreta, optuženom povjerila da sestra i ona imaju težak život jer im je otac u zatvoru dok je majka heroinski zavisnik od koje trpe maltretiranje.

Ipak, optuženi je istakao da misli da je maloljetnica sklona izmišljanju jer je čuo da je jednom mladiću namjestila batine.

Njihov kontakt, kako tvrdi mladić, sveo se na pozdravljanje kada se sretnu u gradu i ništa više od toga.

Dva dana prije privođenja u tužilaštvo, kako on tvrdi, vidio se sa maloljeticom na njen poziv.

Tada mu je saopštila da će ga prijati policiji zbog eksplicitnog video snimka.

On je u tužilaštvu tvrdio da muška osoba sa snimka nije on.

Dvadeset jednogodišnjak se branio tvrdnjama da nikada od maloljetnice ne bi zahtijevao seksualni odnos, jer se radi o osobi koja je dosta mlađa od njega, kao i da su njene tvrdnje vezane za prijetnje pogoršanja prilika njenim roditeljima u UIKS-u „čista izmišljotina“.

On je na kraju kazao da je najvjerovatnije motiv što se našao na meti optužbi djevojčice jer je ona smatrala da joj je on namjestio tuču sa nekom djevojčicom iz škole.

Djevojčica tvrdi da je veza počela kad je bila u osnovnoj školi

Maloljetnica je u istrazi ispričala da je sa optuženim bila u vezi dok je još bila u osnovnoj školi.

Tada je, kako djevojčica tvrdi, mladić bio korektan ali da se promjenio kada je počela da ide u srednju školu.

Ispričala je da mu nikada nije slala slike na kojima se nalazila oskudno odjevena ili u neprimjerenim pozama ali da je on posjedovao šifru njenog profila na Instagramu.

Sa njenog profila bi upućivao neprimjerene poruke drugim muškarcima, koji bi joj kasnije pisali.

Kazala je i da, dok je bila u emotivnoj vezi sa optuženim, nije bila u vezi sa drugim muškarcem.

Portal Analitika