Košarka

Seniorke ubjedljive protiv Portugala

Izvor

Novu ubjedljivu pobjedu ostvarila je ženska seniorska reprezentacija, koja je u prvom od dva kontrolna meča protiv Portugala na Cetinju slavila rezultatom 77:45. ''Crvene'' su i protiv Portugala pokazale da forma ide uzlaznom putanjom i nastavile sa sjajnim rezultatima u pripremnom periodu - dva puta su na Cetinju savladale Kanade, na turniru u Antaliji su ostvarile pobjede protiv Turske i Japana, a jedini poraz doživjele od Bjelorusije.

U duelu protiv Portugala, selektor Miodrag Baletić pružio je šansu svim igračicama, a naša selekcija vodila je tokom čitavog meča i zasluženo došla do ubjedljive pobjede. Najefikasnije u našoj selekciji bile su Jelena Dubljević sa 21 i Iva Perovanović sa 15 poena, Ana Turčinović je postigla osam, a Snežana Aleksić sedam poena. U selekciji Portugala najbolja je bila Ana Oliveira sa deset poena.

Isti rivali odmjeriće snage u utorak od 19 sati. Našoj selekciji to će biti posljednja provjera uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i premijernog meča protiv Srbije, koji se igra na Cetinju 13. juna.

Portal Analitika