Košarka

Seniori u četvrtak putuju u Poljsku

Izvor

Poslije dvije ubjedljive pobjede nad Letonijom na Zlatiboru, učešća na turniru ''Trentino kup'' u italijanskom gradu Trentu na kojem su sa pobjedom (Finska) i dva poraza (Bosna i Hercegovina i Italija) osvojili drugo mjesto i kratkog boravka u Baru, najbolji crnogorski košarkaši u četvrtak putuju za Gdanjsk, koji će od petka do nedjelje biti domaćin turnira ''Sopot kup''.

Izabranicima Luke Pavićevića turnir u Poljskoj, na kojem će odmjeriti snage protiv domaćina, Italije i Letonije, biće posljednja provjera uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine i prvog meča protiv Izraela, koji je na programu 15. avgusta.

- Idemo na turnir na kojem ćemo imati tri odlične provjere, jer su Poljska, Italija i Letonija kvalitetne selekcije. Kroz te mečeve želimo da unaprijedimo našu igru i da otklonimo nedostatke koje smo uočili u prethodnim kontrolnim duelima, kako bi što spremnije dočekali početak kvalifikacija. U sastavu imamo mlade igrače i fizički smo se dobro pripremili i mislim da će naš najveći adut u kvalifikacijama biti to što imamo snage da se agresivnom igrom i jakim ritmom tokom čitavog meča, suprotstavimo svakom protivniku. To bi trebalo da bude naš prepoznatljvi stil igre, moramo da igramo sa dosta energije i agresivno u oba pravca, ali istovremeno smo svjesni da ima i stvari koje moramo da popravimo, kako nam se ne bi dešavale oscilacije u igri. Moramo da održavamo koncentraciju svih 40 minuta i da tokom čitavog meča igramo na visokom nivou - kaže centar Blagota Sekulić.

''Crveni'' će prvog dana turnira, u petak, igrati protiv domaćina Poljske, dan kasnije, rival će biti Italija, a u nedjelju je na programu duel protiv Letonije. Crna Gora već je odigrala dva kontrolna meča protiv Letonije i ostvarila ubjedljive pobjede u duelima koji su odigrani na Zlatiboru, dok je Italija savladala našu selekciju na turniru u Trentu.

- Italiju i Letoniju odlično poznajemo jer smo već igrali protiv njih u pripremnom periodu, dok je Poljska nepoznanica, ali znamo da se radi o kvalitetnoj selekciji. Italija uvijek ima sjajan tim, to smo mogli da vidimo i na turniru u Trentu, dok Letonije nije na tom nivou, ali je nezgodan protivnik, jer ima specifičan stil igre. Očekuju nas mečevi protiv jakih protivnika i nakon turnira u Poljskoj, ćemo znati gdje smo i na čemu treba da radimo u preostalom dijelu priprema do početka kvalifikacija. Mislim da smo na pravom putu, iako imamo još dosta toga da uradimo do prvog meča protiv Izraela. Siguran sam da ćemo dostići željeni nivo forme i da ćemo spremno dočekati početak kvalifikacija - zaključio je Sekulić.

Reprezentacija za Gdanjsk putuje u četvrtak ujutru preko Dubrovnika i Frankfurta. Turnir počinje u petak, a prvog dana sasaće se Letonija - Italija (17 sati) i Crna Gora - Poljska (20.15 sati).

Portal Analitika