Abiznis

Sekundarna kanalizaciona mreža do kraja godine

Radovi na sekundarnoj kanalizacionoj mreži u okviru projekta izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Podgorica napreduju predviđenom dinamikom na svim aktivnim lokacijama, saopšteno je iz Otpadnih voda Podgorice.

Sekundarna kanalizaciona mreža do kraja godine Foto: Otpadne vode
Portal AnalitikaIzvor

Segment radova LOT 2, koji obuhvata naselja Murtovina, Zlatica i Zagorič, biće završen do kraja avgusta, dok će LOT 1 odnosno Konik i Vrela ribnička biti kompletirani do kraja tekuće godine. 

“Na DUP-u Zlatica prošle sedmice je završeno asfaltiranje Dukljanske ulice u dužini od 230 metara. U predstojećem periodu očekuje se i asfaltiranje Ulice Mira. U ovom naselju, koje podrazumijeva ukupne radove od 450 m, završena je izrada svih kućnih priključaka i gornjih ploča šahtova”, navodi se u saopštenju.

Na DUP-u Murtovina položeno je 3400 m kolektora.

“ Urađeni su kućni priključci na svim kolektorima i izvedene su gornje ploče, dok je asfaltirano 1800 m. Što se tiče Zagoriča, tu imamo položenih 3300 m kolektora i asfaltiranih oko 1400 m”, kazao je Bojan Pavlović, ispred službe Nadzora projekta, dodajući da je na LOT-u 2 od ukupno 8600 položeno 7100 kolektora, a asfaltirano 3200. Ugovor na ovom dijelu traje do avgusta, a izvođač radi u skladu sa predviđenom dinamikom.

Kada je riječ o LOT-u 1, odnosno Vrelim ribničkim i Sanacionim planom „Konik“ položeno je 2700 m kolektora.

“Trenutno se rade priključci i gornje ploče šahtova na DUP-u Vrela ribnička na kom su položena 2 km kolektora. Što se tiče DUP-a Sanacioni plan Konik do sada je položeno 610 m kolektora, izvedeni su kućni priključci i gornje ploče šahtova i asfaltirana je ulica istoj dužini”, kazao je Pavlović.

Na Vrelima ribničkim do sada nije bilo asfalterskih radova, ali se očekuje skori početak i tog segmenta.

“Sekundarna kanalizaciona mreža je komponenta projekta ukupne dužine 18 km, koja će omogućiti da se oko 1500 kolektivnih i individualnih objekata za stanovanje i poslovanje povežu na budući sistem za prečišćavanje otpadnih voda, odnosno na novu kanalizacije”, zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika