Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Sekulović: Podgorički izbori su blizu, što je danas nemoguća misija sjutra je neka nova koalicija

"Sve je i moguće"

Sekulović: Podgorički izbori su blizu, što je danas nemoguća misija sjutra je neka nova koalicija

Bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović smatra da su protekle četiri godine pokazale da na političkoj sceni više nema predvidivosti.

Sekulović: Podgorički izbori su blizu, što je danas nemoguća misija sjutra je neka nova koalicija Foto: Printscreen
Portal AnalitikaIzvor

„Godinama, da ne kažem decenijama se unaprijed znalo što će se desiti, ko će sa kim u koaliciju i koliko će to da traje sad imamo drugu krajnost- sve je nestabilno, sve je od danas do sjutra i sve je moguće. Ono što vam se danas učini kao nemoguća misija sjutra je neka nova koalicija“, kaže Sekulovi u emisiji Gradske TV "Pressing".

Uz ogradu da je teško prognozirati čitavu situaciju saglasan sam da su podgorički izbori blizu.

„Svi indikatori pokazuju na takav zaključak. To bi bila logična posljedica svega što imamo prilike da vidimo na lokalu u kontekstu pregovora i načina na koji se oni vrše“, kaže Sekulović.

Činjenica da su se neki politički izbori formirali baš sada , dodaje Sekulović, ukazuje na to da se računa na izbore u Glavnom gradu.

„Vjerujem da u narednih šest mjeseci neće doći do parlamentarnih izbora, da će doći do rekonstrukcije koja je najavljena po sporazumu. Postoji specifična pozicija Demokrata, BS koja ćuti i čiatav taj proces je jednim dijelom pod velom tajnosti. Vjerujem da će do do rekonstrukcije će doći što će kupiti vrijeme političkih aktera u Vladi jer vjerujem da u ovom trenutku ni PES-u, ni NSD-u i DNP-u izbori ne odgovaraju“, kaže Sekulović.

Ono što je sasvim izvjesno u narednih pola godine su podgorički izbori koji su , kako ističe Sekulović, „reper i krvna slika crnogorske političke scene“.

„Oni jesu lokalni izbori ali i više od lokalnih izbora. Oni pokazuju kako partije stoje, I tu bi ove nove partije Duška Markovića i eventualno partija Jakova Milatovića imale jedan test i ako bi tu došlo do promjene političkih snaga izvršna vlast ko god je sačinjavao bi izgubila legitimitet“, kaže Sekulović.

Portal Analitika