Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Sekulović: MUP i Vlada Crne Gore su opredijeljeni da daju doprinos bezbjednom regionu, miru i sigurnosti svih naših građana

Sekulović: MUP i Vlada Crne Gore su opredijeljeni da daju doprinos bezbjednom regionu, miru i sigurnosti svih naših građana

Sekulović: MUP i Vlada Crne Gore su opredijeljeni da daju doprinos bezbjednom regionu, miru i sigurnosti svih naših građana Foto: VCG
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo unutrašnjih poslova je posvećeno jačanju strateške i operativne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala na regionalnom i međunarodnom nivou, i u tom kontekstu cijeni doprinos koji se ostvaruje kroz Inicijativu za integrisano upravljanje na području unutrašnje bezbjednosti (IISG), koja omogućava zemljama da ispunjavaju svoje ciljeve, poručio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na petom sastanku Upravnog odbora IISG-a.

Pored borbe protiv oranizovanog kriminala i korupcije, integrisano upravljanje granicom, ilegalne migracije i izazovi u oblasti terorizma i nasilnog ekstremizma visoko su na agendi nove Vlade Crne Gore. “Vladavina prava je garancija stabilnosti i preduslov ekonomskog i društvenog napretka Crne Gore, ali i cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana”, istakao je ministar.

Sekulović je iskazao punu podršku u pravcu nastavka dijaloga između vodećih partnera tri stuba Inicijative za integrisano upravljanje na području unutrašnje bezbjednosti, uzimajući u obzir da su zajedničke aktivnosti ključne za suprotstavljanje svim bezbjednosnim izazovima, saopštio je ministar.

Ministar se osvrnuo na ključne aktivnosti koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimalo u prethodnom periodu, i informisao o aktivnostima koje se preduzimaju na planu jačanja nadzorne uloge Ministarstva i unapređenja rada policije, a sve u cilju omogućavanja pune profesionalizacije službenika koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Iako je godinu za nama obilježio nepovoljan uticaj korona virusa, koji je neminovno uticao i na sistem bezbjednosti, razmjena informacija i međunarodna saradnja, naročito sa Evropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu, pozitivni su primjeri funkcionisanja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Crne Gore su opredijeljeni da, kroz zajedničke napore bezrezervno daju doprinos bezbjednijem regionu, miru i sigurnosti svih naših građana, zaključio je ministar.


Portal Analitika