Politika

"Superiornosti te politike mora se sada posebno podsjetiti Crna Gora"

Šehović: Nema revizionizma niti alternative evropskom i antifašističkom putu

Danas svijet obilježava jedan od najslavnijih i najvažnijih datuma, Dan pobjede nad fašizmom, u cilju podsjećanja na milionske žrtve jedne stravične ideologije, te samim tim i na činjenicu da je pitanje ideologije zapravo pitanje elementarnih vrijednosti na kojima počiva pojedinac, politika i država, naveo je predsjednik SD-a Damir Šehović.

Šehović:  Nema revizionizma niti alternative evropskom i antifašističkom putu Foto: Foto: SD
Portal AnalitikaIzvor

“Ovaj dan podsjeća nas i da je istina davno povukla liniju između onih koji su bili na pravoj i onih koji su bili na pogrešnoj strani istorije. Ne dozvoliti da se ta linija zamagli, zločinački postupci i ideologije dožive revizionizam, a pojedinci rehabilituju, pitanje je lične časti, kao i razumijevanja praktičnih opasnosti od takvih nasrtaja na istoriju”, kaže Šehović.

Kako dodaje, upravo na ideji zajedništva oko pravih vrijednosti umjesto podjela, dočekujemo još jedan od najvažnijih datuma, Dan Evrope. Šumanova deklaracija pokazala je svijetu mudrost ekonomskog i drugih vidova približavanja, kao superiorne politike u odnosu na razjedinjujuću, nasilnu i reteogradnu.

“Superiornosti te politike mora se sada posebno podsjetiti Crna Gora, koju na svakom koraku ubjeđuju u alternative evropskom putu, koji alternative nema. Stoga se moramo oduprijeti nasrtajima na svoje ključne spoljnopolitičke prioritete, koji će u narednom periodu posebno jačati. Građanima Crne Gore zato čestitam Dan pobjede i Dan Evrope, koji treba da budu povod za slavlje, ali... i svojevrsna opomena”, zaključuje Šehović.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
I IvoMartinovic_neregistrovani
11.05.2023. 08:54

Bravo Šehovicu! Bar bi se oko ovoga svi morali složit bez obzira od koje partije dolazilo.

0
0