Društvo

Matica crnogorska nastavlja programski serijal

Śednik četvrtkom: Gost prof. dr Nebojša Vučinić

Serijal tribina Matice crnogorske sa istaknutim intelektualcima, naučnicima i kulturnim poslenicima – Śednik četvrtkom, nastavlja se gostovanjem prof. dr Nebojše Vučinića, redovnog profesora Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore i dugogodišnjeg sudije Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Śednik četvrtkom: Gost prof. dr Nebojša Vučinić Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

U središtu profesionalnog interesovanja prof. dr Nebojše Vučinića su ljudska prava i njihova zaštita. Na osnovnim, magistarskim i doktorskim studijama predaje predmete: zaštita ljudskih prava, međunarodno javno pravo, pravo i multikulturalizam, diplomatsko i konzularno pravo, teorija međunarodnih odnosa i evropski sistem zaštite ljudskih prava. 

Doktorirao je na temi i objavio studiju Moreuzi u međunarodnom pravu. Autor je univerzitetskih udžbenika Međunarodno-pravni status i zaštita osnovnih ljudskih prava i sloboda, Osnovi ljudskih prava i sloboda, koautor je više knjiga iz oblasti prava i velikog broja radova u domaćim i stranim naučnim časopisima. Odlukom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, prof. dr Nebojša Vučinić prvi je predstavnik Crne Gore izabran za mjesto sudije Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. 

Moderator razgovora će biti novinarka Tanja Pavićević.

Zbog aktuelnih zdravstvenih prilika i važećih mjera programu će moći da prisustvuju predstavnici medija dok će za publiku i zainteresovane kompletan snimak razgovora biti dostupan śutradan na sajtu Matice crnogorske (www.maticacrnogorska.me), Facebook profilu Matica crnogorska i Youtube kanalu Matica crnogorska.

Program će biti održan u četvrtak, 11. februara 2021. godine, u 14 časova, Matica crnogorska (Beogradska 24 c).

Portal Analitika