Ostalo

Sedmoro Kamerunaca nestalo na OI

Izvor

Kako prenosi Rojters, petoro boksera, plivač i fudbalerka najvjerovatnije su prešli na ‘Stari kontinent’ iz ekonomskih razloga.

“Ono što je počelo kao glasina ispostavilo se da je istina. Sedmoro kamerunskih sportista koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Londonu nestalo je iz Olimpijskog sela”, rekao je šef kamerunske misije Dejvid Odžong.

Sve je počelo sa rezervnom golmankom fudbalskog tima Drusilom Ngako. Nekoliko dana kasnije, plivač Pol Ekane Edinge nestao je, zajedno sa stvarima, iz svoje sobe u Olimpijskom selu. Proteklog vikenda, petorica boksera koji su eliminisani na Olimpijskim igrama – Tomas Esomba, Kristijan Donfak Adžufak, Adbon Mevoli, Blejs Jempu Menduo i Serdž Ambomo pobjegli su krišom iz sela.

Zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta rekli su da nijesu ni znali da su kamerunski sportisti nestali. To nije prvi put da sportisti iz Kameruna odu bez dozvole sa nekog međunarodnog takmičenja. Na prošlim frankofonim i Igrama komonvelta, kao i na takmičenjima mladih, nekoliko Kamerunaca krišom je napuštilo svoju delegaciju.

Portal Analitika