Crna hronika

Saopštenje potpisao državni tužilac Vukas Radonjić

SDT: Nema dokaza da Dejan Ban priprema diverziju na trajekt "Vasilije"

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je prijavu koju je povodom izjava premijera Dritana Abazovića krajem februara podnio suvlasnik i izvršni direktor kompanije "Pomorski saobraćaj" Dejan Ban, objavio je portal rtcg.me.

SDT: Nema dokaza da Dejan Ban priprema diverziju na trajekt "Vasilije" Foto: RTCG
RTCGIzvor

Ban je prijavu podnio povodom Abazovićeve izjave u emisiji Argumenti na TVCG kada je kazao da "Dejan Ban sa određenom kriminalnom grupom priprema diverziju u odnosu na trajekt "Vasilije".

„Povodom Vašeg podneska od 24. februara ove godine, naslovljenog kao "obavještenje građanina o mogućem postojanju krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti", iz kojeg proizilazi da ste prijavili moguće pripremanje krivičnog djela koje će se izvršiti u odnosu na trajekt "Vasilije", neće se preduzimati gonjenje protiv nekog lica za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, jer je iz obavještenja koje je prikupilo ovo tužilastvo od predsjednika Vlade Crne Gore i preko Specijalnog policijskog odjeljenja utvrđeno da se radi o informaciji koju je dostavio nadležni državni organ, a koja nije potvrđena dokazima odgovarajućeg kvaliteta i kvantiteta“, navodi se u odluci koju potpisuje državni tužilac Vukas Radonjić, a koju je objavio portal rtcg.me.

Ban je krajem februara Specijalnom državnom tužilaštvu uputio "obavještenje građanina o mogućem postojanju krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti" povodom izjave koju je na njegov račun, nekoliko sati ranije, javno saopštio premijer Dritan Abazović, gostujući zajedno sa Banom, u emisji "Argumenti" na RTCG.

„U navedenoj emisiji je premijer Abazović javno izjavio da "Dejan Ban sa određenom kriminalnom grupom priprema diverziju u odnosu na trajekt "Vasilije" i trajektnu liniju koja trenutno saobraća na relaciji Kamenari-Lepetane. S obzirom na to da se radi o veoma ozbiljnim kvalifikacijama i optužbama, ovim dopisom pozivam Specijalno državno tužilaštvo da pozove i sasluša premijera Dritana Abazovića na okolnosti koje je javno izrekao u navedenoj emisiji i da da obavještenje ovom tužilaštvu u odnosu na njegova saznanja“, navedeno je ranije u Banovom dopisu SDT-u.

Portal Analitika

Komentari (10)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bubamara_neregistrovani
08.05.2023. 20:43

I oće li ga gospodin Ban krivično goniti, ili pregovara da mu da u zakup ostale trajekte. Ista je to fela. Možeš im reći - ćuš ili guš, ali kada su interesi u pitanju sve se zaboravi. Ima jedna stara crnogorska izreka - "Ako se sa čoekom rukuješ i prdneš mu, a on te ne pita - što bi, tu nema čoeka".

9
0
J JovoZ_neregistrovani
08.05.2023. 18:50

Koji je to "nadležni državni organ" koji, umjesto tužilaštva, obavještava predsjednika vlade? Imamo li pravo znamo?

16
0
E Emina_J
08.05.2023. 16:48

" Diverzija " ... da li je ovo moguce...!! "SDT: Nema dokaza da Dejan Ban priprema diverziju na trajekt "Vasilije"

33
1
M Marko_neregistrovani
08.05.2023. 16:40

A nebi bez neke postojala stara Crnogorska narodna izreka " LAZES KO DRITAN"

45
0
p poDužnosti_neregistrovani
08.05.2023. 16:36

Oće li tužilaštvo privesti poznaniju prava lažljivi "nadležni državni organ" zbog uznemiravanja javnosti, lažnog optuživanja, nanošenja duševnog bola........?

40
0
b bulewar_neregistrovani
08.05.2023. 16:08

Pričam danas sa dva starija Albanca iz Tirane. Bukvalno vele ... Rama, Vučić, Balkan boss kokain, Dritan mora sluša Rama.

37
0
c cetinje_neregistrovani
08.05.2023. 15:54

Gospodine Ban e takva je svaka istina isprdka Vucica brata Abaza,ama sve zna na ovi okrsni svijet,samo jedno ne zna "dje je supalj"nesrecni rob.

51
0
p podgorica_neregistrovani
08.05.2023. 15:37

Kakav bolesni lazov Dritko

51
0
R Rašo_neregistrovani
08.05.2023. 15:25

Izmislio bolesni Dritko. Njemu se sve priviđa

53
0
H Hahaha_neregistrovani
08.05.2023. 15:17

Ovo je bas dobro ostarilo... Sad su najbolji drugari!

43
4