Politika

SD: Osuđujemo hajku na Dušku Pejović

Socijaldemokrate osuđuju besprizornu hajku kojoj je izložena novinarka RTCG Duška Pejović,saopšteno je iz te partije.

SD: Osuđujemo hajku na Dušku Pejović Foto: sd
Portal AnalitikaIzvor

“Očekivali smo da će u njenu odbranu stati svi oni koji godinama drže “moralne” lekcije kada je u pitanju novinarska profesija. Dok jedni ćute, drugi čak relativizuju ovaj brutalni napad na profesionalni integritet novinarke. Nažalost, na ispitu je ponovo pal objektivnost dežurnih “profesionalnih” gromada koje izgorješe u ambiciji da kreiraju svaki segment medijskog prostora Crne Gore”, kazali su iZ SD-a.

Kako su rekli, kao jedna od rijetkih partija koja nema medijske pokrovitelje i kojoj mediji ne oblikuju politiku, pozivaju sve nadležne institucije da promptno reaguju i zaštite lični i profesionalni integritet Duške Pejović.

“A “oslobodiocima” Crne Gore još jedno sugerišemo da je ogromna odgovornost na ovoj generaciji političara, a posebno na
onima koji su dobili priliku da presudno utiču na smjer kojim će se državna politika kretati u narednom perodu. Nadamo se da su svjesni da je Crna Gora na prekretnici i da će, ako se krene stranputicom, biti kasno za povratak, budući da se naše društvo
zbog ishitrenih i nedovoljno promišljenih odluka može vratiti decenijama unazad”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako ističu. najoštrije osuđuju i pozive pojedinih “oslobodilaca” da određeni mediji čija uređivačka politika ne odgovara njihovim političkim interesima trebaju da budu ugašeni, odnosno da ne trebaju da postoje, kao i medijski atak i prijetnje krivičnim prijavama prema onima koji ne misle njihovom glavom.

Portal Analitika