Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • SD: Kentera smijenjen zbog raskrinkavanja Abazovićeve kriminalne družine, SDT da ne podliježe pritiscima

SD: Kentera smijenjen zbog raskrinkavanja Abazovićeve kriminalne družine, SDT da ne podliježe pritiscima

Socijaldemokrate navode kako je dosadašnji v.d. direktora ANB Savo Kentera smijenjen "jer je raskrinkao Abazovićevu kriminalnu družinu i stao na kraj malignom ruskom uticaju u Crnoj Gori".

SD: Kentera smijenjen zbog raskrinkavanja Abazovićeve kriminalne družine, SDT da ne podliježe pritiscima Foto: sd
Portal AnalitikaIzvor

"Prosto je nevjerovatno da, nekoliko dana nakon uspješno realizovane akcije u kojoj su privedeni pravdi i visoki državni funkcioneri, direktor ANB-a bude smijenjen zbog takvih rezultata. Jasno nam je da je bolno što je navedena akcija dotakla i Abazovićeve najbliže saradnike, visoke funkcionere njegove partije, ali ovakvo ponašanje odlazećeg premijera je apsolutno nedopustivo", ističu oni.

Kažu kako razumiju "Abazovićev opravdani strah da bi djelovanje Kentere i ANB-a moglo dovesti i do njega samog, kao i još nekih njemu bliskih ljudi".

"Ali ovakva demonstracija kriminala i urušavanje institucija su do sad neviđeni u demokratskim državama. Ne čudi nas ni to da je Abazović morao osvetiti svoje nalogodavce iz ruske obavještajne službe sa kojima se Kentera, u rekordno kratkom roku, vrlo uspješno obračunao. Pokazao je po ko zna koji put, odlazeći premijer, da smo bili u potpunosti u pravu kada smo tvrdili da njegov cilj nijesu ni evropska, ni evroatlantska Crna Gora, već država podanik režimima u Beogradu i u Moskvi. To je, pored navedenog, još jedan od razloga zašto je Kentera predstavljao smetnju i opasnost za Abazovića", smatraju oni.

Pozvali su specijalnog državnog tužioca da odoli političkim pritiscima sa kojima je suočen..

"I da procesuira odgovorne za šverc cigara, kao i da istraži do kraja eventualnu odgovornost ministra unuttašnjih poslova i premijera u tehničkom mandatu u svemu ovome. Kentera će, na osnovu svojih rezultata, ponovo obavljati odgovorne poslove u sektoru bezbjednosti nakon dolaska nove vlasti, ali Abazović, sigurni smo, nikad više neće biti na nekom mjestu odlučivanja u Crnoj Gori", zaključili su.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
r roki_dg55_neregistrovani
07.10.2022. 17:55

Abazović i URA su slomljeni! Podrška za Konjevića i Kenteru! Samo istrajte na ovome!

2
0
j jasno_neregistrovani
07.10.2022. 15:46

Očigledno je da je Vlada debelo umiješana u špijunažu i šverc, inače, zašto bi se desile smjene Konjevića i Kentere koji imaju odgovarajuće dokaze za to.

17
0