Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Šćepović: Odluka da se vjerskoj školi dodijeli 900.000 eura nije neočekivana, živimo svetosavski univerzum

"U Crnoj Gori je na snazi teokratija"

Šćepović: Odluka da se vjerskoj školi dodijeli 900.000 eura nije neočekivana, živimo svetosavski univerzum

Kolumnista i pjesnik, Đorđe Šćepovićkomentarisao je za Antenu M odluku Vlade da se vjerskoj školi "Sveti Sava" dodijeli 900.000 eura. Kaže da živimo u civilizovanom i sekularnom društvu, možda bi nas takva odluka zatekla, iznenadila i ostavila u čudu.

Šćepović: Odluka da se vjerskoj školi dodijeli 900.000 eura nije neočekivana, živimo svetosavski univerzum Foto: Foto: Gradski portal
Antena MIzvor

"Od septembra 2020. u Crnoj Gori je na snazi teokratija,a zdrav razum je suspendovan i živimo ne paralelni, već svetosavski univerzum u kojem je sve dozvoljeno. Ako su predstavnici stare većine u parlamentu prije neki dan ukinuli Ustav na najbrutalniji način, a gaze ga sve ovo vrijeme, onda možemo očekivati sve, pa i potpuni kolaps zdravstvenog sistema, koji se uveliko i događa, a koji je direktna posljedica njihovog činjenja u minulom periodu. Sve istitucije su urušili na ovaj ili onaj način, tako da davanje suludih sredstava za vjersku školu nije neočekivano, jer oni sve ovo vrijeme jesu radili u korist Bogradske patrijaršije".

Naglašava da ono što je problem i što zabrinjava, je to što će se o tome dan dva pisati i govoriti, a onda, kako kaže, nastaviti dalje u nova ludila i posrnuća.

"Skoro da više ništa nije vijest i skandal. To je ona njihova predstava Crne Gore na koju nas žele naviknuti i sa kojom nas žele pomiriti, ali valjda nijesu računali da u tu i takvu Crnu Goru većina u ovoj zemlji ne vjeruje niti će je ikad prihvatiti", zaključio je Šćepović.

Podsjetimo,pomoćnik direktora Zavoda za školstvoRadovan Popović sinoć je za Gradsku TV izjavio da je odluka Vlade da vjerskoj školi Sveti Sava u Podgorici dodijeli skoro milion eura problematična, jer, kako objašnjava, ta škola nije prošla neophodnu zakonsku proceduru kako bi dobila licencu za rad.

Portal Analitika