Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Sudbina sportske dvorane u Škaljarima neizvjesna, projekat pokazuje nedostatke u planiranju i izvođenju radova

Šćekić u radnoj posjeti Opštini Kotor

Sudbina sportske dvorane u Škaljarima neizvjesna, projekat pokazuje nedostatke u planiranju i izvođenju radova

Opština Kotor angažovala je Građevinski fakultet koji će nakon stručne analize predložiti najoptimalnija rješenja za dalju sudbinu tog objekta

Sudbina sportske dvorane u Škaljarima neizvjesna, projekat pokazuje nedostatke u planiranju i izvođenju radova Foto: Opština Kotor
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić boravio je danas u radnoj posjeti Kotoru, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem.

Kako navode u saopštenju iz Opštine Kotor, Šćekić i Jokić razgovarali su o razvoju sporta u Kotoru, sa posebnim osvrtom na unapređenje sportske infrastrukture. Izgradnja gradskog stadiona za koju je dobijena saglasnost UNESCO-a i sportske dvorane označeni su prioritetnim ciljevima.

Kako dodaju, konstantovano je da je izgradnja dvorane u Škaljarima od starta pokazuje određene nedostatke u planiranju i izvođenju radova. Opština Kotor angažovala je Građevinski fakultet koji će nakon stručne analize predložiti najoptimalnija rješenja za dalju sudbinu tog objekta.

Jokić je potpredsjednika vlade upoznao sa konkretnim doprinosima Opštine Kotor razvoju profesionalnog i rekreativnog sporta, kako kolektivnog tako i individualnog, podsjetivši da je budžetom Opštine Kotor u 2024. godine za sport izdvojeno 1.364.000 eura. Istakao je angažovanost lokalne samouprave na rekonstrukciji sportskih terena, kojih je u dosadašnjem periodu u potpunosti obnovljeno četrnaest, uključujući i školska igrališta.

Takođe je, naglasio kontinuitet snažne podrške omladinskoj politici, gdje je za edukativne, kulturne i programe prevencije, kao i za subvencionisanje đačkog prevoza i funkcionisanje produženih boravaka za djecu, izdvojeno preko 700 hiljada eura.

Šćekić je iskazao zadovoljstvo realizacijama kvalitetne opštinske politike u odnosu na populaciju mladih. Potencirao je veliku stopu izdvajanja za sport i infrastrukturu, što Kotor stavlja na posebno mjesto u Crnoj Gori.

Portal Analitika