Društvo

"Stvari se polako vraćaju u normalu"

Šćekić: Tender završen, ljekovi u bolnicama i apotekama sljedeće sedmice

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić saopštio je da je danas završen tender za nabavku ljekova, te najavio da bi sljedeće sedmice u punom kapacitetu trebalo da budu snabdjevene bolnice, apoteke i sve zdravstvene ustanove.

Šćekić: Tender završen, ljekovi u bolnicama i apotekama sljedeće sedmice Foto: rtcg,me
RTCGIzvor

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG kazao kako se nada da se više nikad neće dozvoliti da neodgovornim ponašanjem iz prethodnog perioda ne bude dovoljno sredstava za zdravstveni sistem.

"Već se stvari polako vraćaju u normalu. Imamo problem koji nije vezan za rebalans, za nedostajuća sredstva, već je vezan za generalna kretanja na evropskom i svjetskom nivou. Kriza je stvorila mnogo problema", pojašnjava ministar.

Kaže i kako u Vladi Crne Gore dominira veliko raspoloženje da se problemi u zdravstvu urgentno rješavaju i da zdravstveni sistem bude prioritetan segment našeg društva.

Saopštio je i da se ne treba čuditi što smo došli u situaciju u kojoj se nalazi javni zdravstveni sistem u zemlji.

"Moramo shvatiti da nešto što se godinama i decenijama urušavalo ne možemo za tri mjeseca vratiti u normalu, ali je dosta stvari koje se svakodnevno rješavaju", rekao je Šćekić.

Kazao je da su davali sve od sebe da se obezbijede ljekovi, posebno za najteže bolesnike: "Bilo je u jednom momentu zastoja, ali nije bilo dramatičnih zastoja".

Šćekić tvrdi i da rebalansom budžeta za 2022. nijesu zaustavljeni najavljeni projekti.

"Pokušava se spinovati da su zaustavljeni kroz rebalan jer su određena sredstva prenesena na neke druge pozicije. I treba da budu. Ne smijemo da budemo sebični. Ako znamo da se narednih dva mjeseca ne mogu izvoditi radovi, jer nijesu raspisani tenderi, zašto bi zadržavali ta sredstva", rekao je Šćekić.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dino_neregistrovani
03.10.2022. 07:28

"Trebalo bi da bolnice i apoteke budu snadbijevene u punom kapacitetu". Kad oćeš da budeš pametan, zašto jednostavno, kada može skorojevićki komplikovano? Zašto reći asfalt, kada je mondernije reći alsfalt. Ako nas ovaj ne izliječi, neće niko!

7
0