Košarka

Budućnost Voli sada vodi u seriji 2-1

SC Derbi smanjio u finalnoj seriji: 'Plavi' u finišu mogli do titule, ali slijedi četvrti meč

Košarkaši SC Derbija smanjili su zaostatak u finalnoj seriji plej-ofa domaćeg šampionata. Oni su večeras, u trećem finalnom susretu, bili bolji od Budućnost Volija, rezultatom 89:91 (20:29, 20:19, 26:27, 23:16).

SC Derbi smanjio u finalnoj seriji: 'Plavi' u finišu mogli do titule, ali slijedi četvrti meč Foto: KSCG
Portal AnalitikaIzvor

SC Derbi smanjio je tako na 2-1 u seriji, no lako je u završnici Budućnost Voli mogla i do titule. Naime, iako su 'studenti' u trećem kvartalu bili na plus 14, 'plavi' su na kraju prišli na dva poena zaostatka, imali su i završni napad i šansu da na kraju izbore produžetke, ali - nijesu uspjeli u tome.

U prvom kvartalu pratili smo odličan šuterski učinak oba sastava, pri čemu su uspješniji bili ‘studenti’, koji su završnih 10 minuta okončali uz devet poena plusa (20:29).

Nešto bolji u drugoj četvrtini bili su ‘plavi’ i činilo se kako će na odmor otići uz minus pet. No, gotovo sa zvukom sirene, Igor Drobnjak je na suprotnoj strani pogodio trojku i prvo poluvrijeme završeno je uz rezultat 40:48.

Nijesu imaliizabranici Andreja Žakelja rješenje za igru raspoloženih suparnika ni u trećoj četvrtini, a sredinom tog perioda igre, SC Derbi stizao je i do plus 14 (49:63). Uzvratila je tek tada Budućnost Voli, što je bilo dovoljno da završni kvartal dočeka uz jednocifren minus - 66:75.

'Plavi' su trojkom Megija na početku posljednje četvrtine prišli na 69:75, a onda su odgovorili Bogavac i Drežnjak i 'studenti' su opet imali višak od 11 poena. No, uskoro je Slavković pogodio trojku, SC Derbi nije mogao do novog osjetnijeg viška tako da je, pet minuta prije kraja, uz još jednu trojku - ovog puta Minića - bilo 80:86.

Kako se kraj bližio, tako su izabranici Andreja Žakelja igrali sve žešće, a 'studenti' kao da su posustajali. Tako su 'plavi' nakon dužeg perioda, tri minuta prije kraja, pogotkom Kamenjaša prišli na 85:88 i uslijedila je dramatična završnica.

Odličan je u završnici bio Kamenjaš, potpuno se razigrao bosansko-hercegovački košarkaš, a na drugoj strani su igrači SC Derbija imali su i nekoliko nerezonskih šuteva, tako da je Budućnost Voli u posljednjoj sekundi bila u prilici da poravna i meč uvede u produžetke. Na semaforu je bilo 89:91, Mekinli Rajt imao je dva slobodna bacanja, ali nije pogodio nijedno i SC Derbi je slavio.

'Studente' su do pobjede predvodili Drežnjak i Hadžibegović sa po 16 poena, dok je Ferel na drugoj strani postigao 20.

Portal Analitika