Crna hronika

Specijalni tužilac odbacio optužbe SDT-a

Savović: Nijesam odavao informacije Demokratama

Specijalni tužilac Živko Savović odbacio je optužbe Specijalnog državnog tužilaštva, kojima se on dovodi u vezu sa Demkratama i dodao da je liječ o izmišljotinama. Kazao je i da je tim optužbama povrijeđen njegov i dignitet njegove porodice.

Savović: Nijesam odavao informacije Demokratama Foto: Foto: rtcg.me
rtcg.meIzvor

Kazao je i da nijesu tačni navodi SDT-a da je odavao informacije Demokratama.

On je na konferenciji za medije kazao da odbacuje "laži i izmišljotine," iza kojih se, kako dodaje, kriju glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović.

On kaže da je SDT reagovao nakon njegove krivične prijave na rad GST Milivoja Katnića u predmetu "državni udar", kao i i protiv specijalnog tužioca Saše Čađenovića i sutkinje Suzane Mugoše.

Savović je kazao da mu je u martu 2018. godine Katnić kazao da je pomenut u mjerama tajnog nadzora koje su sprovođene nad Demokratama. Saopštio je i da mu je Katnić tada rekao da su mjerama utvrdili da je njegov sin dobio sponzorstvo 400 eura od Demokrata.

Savović je 2. februara Vrhovnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv šefa SDT-a Milivoja Katnića i još devet osoba zbog propusta u slučaju pokušaj terorizma.

Nakon toga Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu optuženima za pokušaj terorizma.

SDT je u petak uputio Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku Demokrata Draganu Krapoviću zbog navodne organizacije otpora u junu prošle godine prilikom političkog prevrata u Budvi, a potom su objavili transkripte njihovih razgovora i saopštili da je Savović pod njihovim političkim uticajem.

U razgovorima, čiji transkripti su objavljeni, funkcioneri Demokrata dogovaraju sponzorstvo Savovićevom sinu Mišu od 200 eura, zbog puta u Rusiju i razgovaraju o potencijalnim investicijama u budvanskom naselju Bečići.

Nakon toga, SDT je saopštio da je objavio transkripte prisluškivanih razgovora kako bi ukazali da je dio političkog uticaja na tu instituciju “dijelom ostvaren i prema pojedincima u SDT-u”.

Portal Analitika