Finansije

Savjetnici za prodaju u tri poslovnice CKB-a u Podgorici

U CKB poslovnicama u ulicama Moskovskoj, Novaka Miloševa i Josipa Broza u Podgorici odnedavno su prisutni savjetnici za prodaju koji će dočekati klijente i pružiti im potrebne informacije ili asistenciju za brže obavljanje bankarskih poslova. 

Savjetnici za prodaju u tri poslovnice CKB-a u Podgorici Foto: CKB banka
PROMO
PROMOAutor
Portal AnalitikaIzvor

Uz podršku savjetnika za prodaju, klijenti se na licu mjesta mogu upoznati sa prednostima i povoljnostima digitalnih servisa CKB-a, dobiti potrebne informacije bez dolaska na šalter ili se detaljnije upoznati sa određenim proizvodima i procedurama. 

Fotografija-1-Ana-Rajkovi

Ana Rajković, savjetnica za prodaju u poslovnici CKB-a u ulici Josipa Broza, više je nego zadovoljna prvim reakcijama klijenata i kolega:

„Iako naše klijente kontinuirano informišemo o CKB proizvodima, većina njih veoma lijepo reaguje kada im, na licu mjesta, praktično pokažete da obaveze koje imaju mogu jednostavno obaviti, bez potrebe da dolaze u banku. Raduje nas što ubrzo nakon toga postaju aktivni korisnici i promoteri digitalnih servisa CKB-a u svom okruženju. Takođe, moje kolege i ja smo tu da im pomognemo u vezi sa potrebnim informacijama o ponudi CKB-a, procedurama koje moraju obaviti ili oko dokumentacije koju je potrebno pribaviti. Istakla bih da tako značajno rasterećujemo kolege na šalterima i bitno smanjujemo vrijeme čekanja u poslovnicama. Međutim, najvažniji je krajnji rezultat, a to je kvalitetnija i presonalizovana usluga koju klijenti dobijaju“. 

Novina u organizaciji rada odabrane tri poslovnice pokrenuta je kao pilot projekat koji CKB realizuje sa hrvatskom OTP bankom. Slijedeći princip razmjene dobrih poslovnih praksi kojim se karakteriše saradnja članica OTP grupe, predstavnici hrvatske OTP banke boravili su Podgorici. Oni su tom prilikom prezentovali iskustva i rezultate koji su ostvareni uvođenjem podrške savjetnika za prodaju u poslovnicama banke u toj zemlji.

Reakcije klijenata i poslovni rezultati, potvrđuju značaj uvođenja podrške savjetnika za prodaju, te se može očekivati da će oni, po završetku pilot projekta, biti prisutni u svim većim poslovnicama CKB-a u državi. Portal Analitika