Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Sasvim posebni časovi fizičkog vaspitanja sa kompanijom One i crnogorskim olimpijcima: Samo trudom i zalaganjem letimo do zvijezda

Sasvim posebni časovi fizičkog vaspitanja sa kompanijom One i crnogorskim olimpijcima: Samo trudom i zalaganjem letimo do zvijezda

U malom ribarskom mjestu jedan dječak ispričao je đedu kako Marija Vuković svaki dan trči pet puta, kao do mora i nazad. Njen let do sportskih visina, baš kao i njemu, mnogima je inspiracija. 

Ilustracija Foto: One
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj neopisivo vrijedan osjećaj sa našim zlatnim olimpijcem Igorom Vušurovićem i predstavnicima kompanije One, crnogorska atletičarka podijelila je sa đacima na jednom sasvim posebnom času fizičkog vaspitanja u OŠ Njegoš na Cetinju. Njeni će učenici od sada, upravo zbog ove Olimpijske mreže, imati novu opremu za časove ovog nastavnog predmeta.

„Danas smo Igor i ja njihovi nastavnici fizičkog. Igrali smo odbojku, prolazili kroz atletske discipline. Ipak, više od svega, željela sam da im ispričam da je svaki uspjeh pravi i vrijedan, samo ako su za njega zaslužni rad i predanost. Što god radili u životu, to su vrijednosti koje će učiniti da se dobro osjećamo, koje će donijeti samopouzdanje i otvoriti puteve“, rekla je Marija Vuković.

Na Mariju su, po riječima direktorice Adrijane Aleksić, ponosni svi u njenom gradu, a posebno u OŠ Njegoš.

„Ova posjeta posebna je zato što je Marija išla baš u našu školu, a danas je jedna od najboljih atletičarki. Mislim da ne postoji bolji način da djeci pošaljemo dobre poruke o značaju fizičke aktivnosti i zdravog života, ali i uloge rada i istrajnosti u životu“, istakla je Aleksić.

Svoja iskustva, pogled na sve izazove današnjice, ali i alternative kako učiniti drugačije, tokom zajedničkog projekta sa kompanijom One ponudili su crnogorski olimpijci koje znamo sa sportskih terena, kojima vjerujemo, ali koje nismo navikli da gledamo u ovoj ulozi. Na projekat „Uči, saznaj i pokreni se“ kao Olimpijska mreža Crne Gore, One je izuzetno ponosan.

„Vjerujemo da smo kao društvo u obavezi da utičemo da našoj djeci bude bolje, naročito kada govorimo o vrijednostima. Video časovi u kojima su naši olimpijci na krajnje autentičan način govorili o temama koje su toliko važne za djecu i mlade, predstavljaju pravi primjer takve namjere. Ponosni smo na naše partnerstvo, koje sada ide u pravcu isticanja značaja fizičke aktivnosti u školskom uzrastu. Danas smo na Cetinju, dok ćemo u narednom periodu još dvije škole opremiti sa opremom za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja“, saopštio je Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One.

Crnogorski olimpijski komitet i kompanija One posvećeni su izgradnji sigurnog i podržavajućeg okruženja za djecu i mlade, koje najprije podrazumijeva olimpijske vrijednosti poput radosti igre, fer-pleja, poštovanja. Vidjevši reakcije djece na Cetinju, crnogorski proslavljeni odbojkaš Igor Vušurović smatra da naša djeca čuju i razumiju te poruke.

„Sporisti, među njima i naša Marija koja dostiže izvanredne uspjehe, jesu inspiracija. Činjenica da se ta inspiracija tako jasno vidjela među najmlađima na času fizičkog vaspitanja OŠ Njegoš na Cetinju, razlog je da budemo ponosni. Takođe, ona je razlog da se još više potrudimo da širimo vrijednosti olimpizma i na taj način ponudimo mladima ono najbolje iz sporta i života“, rekao je naš zlatni olimpijac i generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta Igor Vušurović.

Da su Mariju i Igora danas čuli i razumjeli đaci OŠ Njegoš na Cetinju potvrđuju učenici šestog razreda Iskra Rakčević i Matija Roganović.

„Sport je timska igra. A sve je veće kad se dijeli. I sreća i bogatstvo se uvećavaju jedino kad se dijele,“ Iskrina je poruka, dok Matija kaže da su ga Igor i Marija inspirisali da zavoli sport i mnogo prije nego ih je danas sreo.

„Ja sam danas proveo jako lijep dan i srećan sam što je moja škola dobila nove lopte i razne rekvizite za igru zato što je zato što je sport veoma važan za zdravlje,“ poručio je ovaj jedanaestogodišnjak.

Ovaj važan društveno odgovorni projekat kompanije One i COK-a, podržali su Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.