Društvo

"Akcija protiv koruptivnih radnji policijskih službenika trajala pet mjeseci"

Šaranović: Uhapšeno osam policajaca, krivične prijave protiv 27 stranaca

Snažno smo fokusirani na postizanje punog integriteta institucija, poručio je na današnjoj press konferenciji ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Šaranović: Uhapšeno osam policajaca, krivične prijave protiv 27 stranaca Foto: Portal Analitika
Zilha Kalač
Zilha KalačAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je istakao, dužni su da iskorijene korupciju u svojim redovima zbog "duga prema časnim službenicima koji svaki dan rizikuju svoj život". 

"Odjeljenje unutrašnje kontrole policije je podnijelo krivičnu prijavu protiv osam policijskih službenika iz sektora granične policije koji su osumnjičeni za primanje mita u produženom trajanju, kao i protiv 27 stranih državljana iz Albanije, Turske i Kosova. Ove aktivnosti su pripremane pet mjeseci, a ono što u ovoj fazi možemo saopštiti je da su službenici uzimali novac od putnika", kazao je Šaranović.

Prema njegovim riječima, u najkraćem roku su sproveli posao koji, kako kaže, neko nije htio da sprovede od 2013, a to je pravilnik o imovini policijskih službenika. 

"Apsolutni prioritet je odlučna borba protiv kriminala i korupcije. Moramo da zaštitimo časne i hrabre službenika i da ih ne obeshrabrimo", naglasio je Šaranović.

Šaranović je naveo i da je u toku pretres službenih prostorija. Kazao je i da uhapšeni policijski službenici navedene aktivnosti nijesu sprovodili samostalno već zajednički i organizovano.

Na pitanje da li su uhapšeni na radnom mjestu kazao je da je od njih osam, sedam uhapšeno na radnom mjestu, a jedan je uhapšen u Danilovgradu.

"Jednom od njih je pozlilo, ali je u najkraćem roku poveden u hitnu pomoć u Tuzi, a zatim u KCCG. U ovom trenutku imam informaciju da njegovo stanje ide ka boljem", kaže Šaranović.

Ostalih sedam službenika su, kako dodaje, predati tužiocu na dalje postupanje. 

"Na graničnom prelazu Božaj je ostalo dovoljno službenika da obavljaju svoj posao", istakao je on. 


ODT: Osmoro policajaca uhapšeno zbog primanja mita
4
ODT: Osmoro policajaca uhapšeno zbog primanja mita
23.04.2024 09:58

 


Portal Analitika