Politika

Počela press konferencija

Šaranović: Predložio sam četiri kandidata za direktora UP

Ministar unutrašnjih poslova, Danilo Šaranović, kazao je da je na današnjoj sjednici Vlade predložio četiri kandidata za direktora Uprave policije. 

Šaranović: Predložio sam četiri kandidata za direktora UP Foto: Schreenshot
Portal AnalitikaIzvor

Poručio je da ima jednoglasnu podršku Vlade Crne Gore da Zoran Brđanin ne treba da bude direktor Uprave policije.

"Na današnjoj sjednici smo imali dvije tačke - jednu za razrješenje Brđanina i druga informacija o prenošenju ovlašćenju ministru unutrašnjih poslova da koordinira Upravom policije", kazao je Šaranović. 

Istakao je da je, kako je kazao "imajući u vidu zlonamjerna tumačenja medija", na današnjoj sjednici dokazao da ne želi da politizuje policiju. 

"Posvećen sam depolitizaciji Uprave policije. Predložio sam da odmah nakon dobijanja ovlašćenja, kao ministar korodiniram policijom, i istog trenutka u cilju zaštite i snaženja političke nepristrasnosti - po dobijanju ovlašćenja prenesem na policijskog službenika koji ispunjava uslove za to", kazao je Šaranović. 

I da, kako kaže, učini "nešto što se nikada nije desilo u Crnoj Gori".

"Da praktično odmah u ponedjeljak raspišem interni javni oglas gdje bi svi policijski službenici koji ispunjavaju uslove za direktora prijavili, kako bi dosli do najboljeg mogućeg kandidata koji bi postigao rezultate u botbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", istakao je Šaranović. 

Kazao da da su od komesara za proširenje i dobrosusjedsku politiku Olivera Varheljija dobili zeleno svijetlo da formalizuju prijedloge Vlade u cilju postizanja pune operativnosti UP.

"Prije nego što sam došao na konfernciju telefonski sam se čuo sa Varheljijem i rekao je da je u cjelosti saglasan sa stavom, da imamo podršku da preduzmemo sve korake", istakao je Šaranović. 

Kaže da je Varhelji upoznat sa svakim detaljom sa današnje sjednice Vlade. 

"Cilj je da se postogne maksimalna operativnost Uprave policije. EK nas podržava u namjeri da u najkraćem roku preduzmemo sve da to i postignemo", tvrdi Šaranović. 


Portal Analitika