Ostalo

Mlada Podgoričanka obilježila sezonu u Sjevernoj Makedoniji

Šaranović ispisala istoriju sa Kumanovom

Ženski rukometni klub Kumanovo ispisao je istoriju. Rukometašice ovog kluba, koji je osnovan 1929. godine, prvi put ove sezone uspio je da stigne do duple krune u Sjevernoj Makedoniji, gdje je Kumanovo dominiralo i bilo bez prave konkurencije, što potvrđuje i činjenica da je do oba trofeja došao bez poraza!

Ana Šaranović Foto: Pobjeda
Ana Šaranović
PobjedaIzvor

Ipak, sve to nije slučajno. Velikom uspjehu poseban doprinos dala je crnogorska rukometašica Ana Šaranović (1999), koja je imala još jednu sezonu za pamćenje.

- Bila je ovo sjajna godina za nas u kojoj smo opravdale očekivanja i zasluženo osvojile titulu, kao i Kup i tako zaokružile uspješnu sezonu – rekla je Šaranović.

Nekadašnja članica svih mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore, karijeru je počela u ekipi Budućnosti, u selekciji kod Tatjane Jeraminok, igrala za Danilovgrad u istorijskim sezonama kada je ovaj klub igrao finala protiv ,,plavih“, a zatim je prešla u Kumanovo.

U Sjevernoj Makedoniji Šaranović je već stekla status zvijezde, jer je osvojila Kup Makedonije u sezoni 2018/2019, bila i najbolji strijelac tog takmičenja u pomenutoj sezoni, uvršena u najbolji tim Makedonije, izabrana u tri najbolje igračice...

- Osjećam se odlično, dobro sam se uklopila od prvog dana i drago mi je da sam igrama doprinijela uspjesima mog kluba – naglasila je Šaranović, koja ima zlato sa reprezentacijom 2015. godine na Mediteranskim igrama, a bila je i u timu koji je iste godine igrao omladinske Olimpijske igre, dok je 2016. igrala Svjetsko prvenstvo u Rusiji, te godinu kasnije Evropsko prvenstvo u Sloveniji...

Sjajni lijevi bek, koji može da pokriva i mjesto desnog beka, očigledno je u životnoj formi.

Portal Analitika