Region

"Dovode u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije"

Šapić protiv održavanja festivala "Mirdita" u Beogradu: Zakazali ga na Vidovdan, guraju prst u oku cijelom srpskom narodu

Predsjednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić kazao je da dok god je na čelu Grada Beograda, neće davati niti jednu vrstu saglasnosti za održavanje festivala "Mirdita, dobar dan”.

Šapić protiv održavanja festivala "Mirdita" u Beogradu: Zakazali ga na Vidovdan, guraju prst u oku cijelom srpskom narodu Foto: Tanjug
Portal AnalitikaIzvor

“Izričito sam protiv održavanja festivala „Mirdita, dobar dan“ koji godinama unazad direktno falsifikuje i mijenja istoriju kroz promovisanje takozvanog kosovskog kulturnog nasljeđa, izuzimajući činjenicu da je ono srpsko, čime organizatori ovog festivala dovode u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije” rekao je Šapić, navodi se u saopštenju Beoinfo, prenosi N1.

Šapić je još izjavio, saopšteno je, da su organizatori ovoga puta su otišli i korak dalje i isti festival su zakazali baš na Vidovdan, 28. juna, gurajući, kako navodi, direktno prst u oko cijelom srpskom narodu i srpskoj državi.

“Dok god sam na čelu srpske prijestonice, Grad Beograd neće davati niti jednu vrstu saglasnosti za održavanje „Mirdite”, naveo je, i sve prostore koje eventualno budu koristili, biće isključivo privatni.

Festival „Mirdita, dobar dan“, trebalo je da se održi u Beogradu od 27. do 29. juna, saopštila je ranije Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je jedan od organizatora.

Festival se održava od 2014. godine.

Portal Analitika