Društvo

Samohrana majka sa Cetinja tvrdi da je tokom izolacije dobila otkaz

Andrijana Luburić sa Cetinja, ostala je bez posla dok je bila u obaveznoj samoizolaciji. Rješenje o otkazu nije dobila, već je tu informaciju primila Vajber porukom.

Andrijana Luburić Foto: Foto: Printscreen
Andrijana Luburić
Portal RTCGIzvor

Luburić za TVCG navodi da je prije otkaza 11 mjeseci radila u firmi na Njegušima.

“Prošlog petka sam poslodavca obavijestila da sam u obaveznoj samoizolaciji. Dan kasnije poslodavac preko Vajbera mi šalje otkaz i pita me koja je moja adresa, kako bi mogao da mi pošalje otkaz. Kao razlog navodi podatak da nijesam došla na posao. Smatram da su na taj način prekršena moja prava”, navodi Luburić.

Luburić ističe i da želi da stane u odbranu svih majki, a posebno samohranih, kao što je ona. Poručuje i da je to samo dio problema sa kojim se susrijeću.

Kako je naglasila njen otkaz je nezakonit po više osnova.

“Poslodavac nije naveo dane koje nijesam dolazila na posao, pretpostavljam da se radi o danima kad sam bila u izolaciji. Pored toga poslodavac mi nije dao mogućnost da se branim o iznijetim navodima”, kaže Luburić.

Navodi da to nije jedini put kada su prekršena njena radnička prava u toj firmi, gdje je imala ugovor na neodređeno.

Kao primjer navodi bolničko liječenje njene djece, gdje joj je svaki dan odsustva odbijen od plate, a imala je pravo na bolovanje.

Podsjeća da su sredinom marta prestali da rade vrtići.

“Tada mi je poslodavac prijetio suspenzijom i otkazom, ali sam se ja pozvala na svoja prava i nije mogao da mi da otkaz. Očigledano je čekao prvu priliku da to učini”, poručuje Luburić.

Kaže i da se obratila nadležnim služba i da očukuje brz odgovor.

“Ja nijesam jedina majka kojoj se ovo dešava. Želim na ovaj način da ih podržim i da stanemo na kraj nezakonitim radnjama svih poslodavaca”, poručila je Luburić.

Portal Analitika