Društvo

U organizaciji EducationUSA i Ambasade SAD

Sajam američkog obrazovanja u četvrtak u Podgorici

Savjetodavni centar EducationUSA mreže u Podgorici, u saradnji sa Ambasadom SAD u Podgorici, organizuje Sajam američkog obrazovanja u četvrtak, 5. oktobra, 17h-19:00h u hotelu Hilton, Podgorica. 

Sajam američkog obrazovanja u četvrtak u Podgorici Foto: Shutterstock
Portal AnalitikaIzvor

Sajam je dio regionalne posjete predstavnika američkih univerziteta jugoistočnoj Evropi u organizaciji EducationUSA mreže tokom koje su slični događaji organizovani u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji. 

Sajam će omogućiti srednjoškolcima i studentima da se informišu o fakultetima i univerzitetima u SAD.

Predstavnici osam američkih univerziteta podijeliće informacije o osnovnim i postdiplomskim programima koje nude, kao i o mogućnostima studiranja u SAD za strane studente. 

Pored toga, predstavnici Savjetodavnog centra EducationUSA mreže predstaviće usluge koje Centar redovno nudi učenicima i studentima zainteresovanim za studiranje u Sjedinjenim Državama, dok će predstavnici Ambasade SAD i alumnisti podijeliti informacije o programima razmjene koje finansira Vlada SAD. 

Predstavnici ministarstava odbrane SAD i Crne Gore predstaviće mogućnosti upisa zainteresovanih studenata u Crnoj Gori na američke vojne akademije.

Ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke) posjetiće sajam na početku i dati izjavu za medije. Mediji zainteresovani za njenu izjavu treba da budu u hotelu Hilton, sala “Princeza Jelena”, u četvrtak, 5. oktobra u 16:45. 

Sajam je dio šireg programa na kojem sarađuju Ambasada SAD i EducationUSA mreža uz podršku Stejt dipartmenta. Cilj tog programa je promocija mogućnosti studiranja u Sjedinjenim Državama za studente iz inostranstva.

Za dodatne informacije o konferenciji možete kontaktirati Sašu Brajovića na brajovics@state.gov ili telefonom na +382 67 28 35 42.

Za više informacija o programima Vlade SAD u Crnoj Gori posjetite internet stranicu Ambasade.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.