Politika

"Nanijela je mnogo štete Crnoj Gori i vratila je pet koraka unazad"

Šainović: Krivokapićeva vlada uzrok trenutnih dešavanja

Uzrok svega što se trenutno dešava je formiranje onakve vlade Zdravka Krivokapića, na neprirodan i način kakav nikad niko nije učinio, a tu vladu je, znamo, formirala Crkva Srbije, ocijenio je Esad Šainović, generalni sekretar Liberalne parije, gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV.

Šainović: Krivokapićeva vlada uzrok trenutnih dešavanja Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

Kako je istakao, posljedice mi sada trpimo i osjećamo.

“Krivokapićeva vlada je nanijela mnogo štete Crnoj Gori, vratila nas je pet koraka unazad. Poslije toga je došlo do formiranje vlade Dritana Abazovića, premijera koji je u tehničkom mandatu, a koji mnogo grešaka nije uvidio iz prethodne, već je napravio još veće kardinalne greške, i to su uzroci današnjeg stanja”, dodao je Šainović.

Ponadali su se, kako napominje, da će to biti reformatorska vlada, vlada evroatlanskih integracija, tako je i bila osmišljena, ali na kraju je bila sušta suprotnost.

“To se da primijetiti u poslednjih pola godine, posebno kada je ničim izazvan potpisao Temeljni ugovor, koj je potpuno van Ustava. Tim činom Abazović je dao prostora svim političkim subjektima koji sanjaju i koji slušaju naredbe iz drugih država. Ovim je vratio Crnu Goru u devedesete godine”, istakao je Šainović.

U tim godinama su Liberali jasno i glasno kazali da to nije pravi put, naglašava, a sad opet poručuju Abazoviću da se okane ovoga što radi i da se vrati pravnoj državi Ustav, jer zakoni ne mogu biti iznad Ustava.

“Zabrinut sam i razočaran što su u parlamentu pravnici digli ruku za taj zakon, a oni znaju dobro da to podliježe krivičnoj odgovornosti. Predsjednica parlamenta, Danijela Đurović očigledno da ne zna u šta se upustila. Postavićemo pitanje da li je sve to po zakonu i kolika je šteta nanesena Crnoj Gori”, navodi Šainović.

Kolika je šteta nanijeta vidi se i po tome što su se, kaže, oglasile i najvažnije evropske države, pa i EU.

“Da li će gospoda sa 41 to shvatiti na pravi način, vidjećemo. Ja mislim da neće. Da shvataju, ne bi ulazili u ovo politikanstvo koje rade. Oni imaju pogrešnu percepciju većine i to je najveći problem u našem parlamentu”, pojašnjava generalni sekretar Liberalne parije.

Prema njegovom mišljenju, najviše ispašta narod Crne Gore.

“Da oni misle na narod Crne Gore, poslušali bi dobronamjerne savjete Evrope i Amerike i krenuli bi u dogovore oko rješavanje situacije sa Zakonom o predsjedniku. Da se odmah razumijemo, nije ovdje riječ o predsjedniku Milu Đukanoviću, već o instituciji”, istakao je Šainović.

Generalni sekretar Liberalne parije apeluje da se dogovore i vrate Ustav tamo gdje mu je i mjesto, jer se boji da će ovako doći do vaninstitucionalne borbe, što za Crnu Goru nije dobro.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D DUKLJA_neregistrovani
04.11.2022. 14:28

KO GOD NEĆE ,NAGONA MU NEMA KOGA MUŠKO SRCE NE OPREMA ,KOME NAŠE DOBRO NIJE MILO ,NEKA BJEŽI I PROSTO MU BILO.... NEKA KAŽE KADA DOMA DOĐE ZA NAS ŠTO SMO OSTANULI OĐE ,NEKA NAM SE NE NADAJU KUĆI,MI SMO PALI PROŠLOST KRUNIŠUĆI I BRANEĆI CRNOGORSKO CARSTVO I VITEŠKO LJUDSKO DOSTOJANSTVO !!! KRSTO ZRNOV POPOVIĆ DA JE VJEČNA CRNA GORA !

1
0