Ostalo

Igraće sedam kola

Šah: Žensko prvenstvo Crne Gore počinje danas, Novikova favorit po rejtingu

Na crno bijeloj pozornici ovoga puta će se naći šahistkinje, koje danas u Podgorici počinju borbe na Ženskom prvenstvu Crne Gore.

Šah: Žensko prvenstvo Crne Gore počinje danas, Novikova favorit po rejtingu Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

„Prijavljeno je petnaest učesnica, a nakon niza godina na prvom mjestu favoritkinja neće biti naša čelna tabla Aleksandra Milović. Na prvom mjestu je ženski internacionalni majstor Ana Novikova, koja od skoro živi u Crnoj Gori i koja je odlučila da u budućnosti nastupa pod našom zastavom“ kazali su iz Šahovskog saveza Crne Gore (ŠSCG).

Pomenuta, višestruka šampionka, Aleksandra Milović je na drugom mjestu, dok je na poziciji broj tri Alena Skvorcova koja je imala sjajan debi na nedavnom kontinetalnom šampionatu, kada je u 9 partija osvojila šest poena na trećoj tabli. Četvrti favorit je takođe naša reprezentativka i trostruka šampionka Crne Gore, Nikolina Koljević.

Slijede reprezentativke Mateja Popović i Milena Mosurović, na pozicijama pet i šest.

Nastupiće još i talentovane kadetkinje: Tara Ivanović, Marija Bajić, Nikolina Dževerdanović, Jana Katnić, Sofija Milović, Ines Đenđinović, Anja Aćimić, Marija Mia Maraš i Nastasija Roganović.

Prvenstvo se igra u sedam kola po švajcarskom sistemu, a biće održano u prelijepom ambijentu Diplomatske kule Kapital plaza centra.

Danas, u četvrtak i petak na programu je po jedno kolo, od 16h, dok će u subotu i nedjelju biti igrana po 2 kola, od 9 i od 16h.

Sudija turnira je Luka Lješković.

Portal Analitika