Crna hronika

Crnogorski državljanin optužen za šverc 22 tone kokaina u SAD

Slučaj Gogić: Tužilaštvo obezbijedilo svjedoke saradnike i snimke tajnih sastanaka

Njujorški okružni tužilac Bron Pis u Zahtjevu o određivanju pritvora osumnjičenom za šverc 22 tone kokaina, crnogorskom državljaninu Goranu Gogiću naveo je da ta institucija posjeduje jake dokaze protiv okrivljenog. Gogić je uhapšen u nedjelju uveče dok je pokušavao da se ukrca na let za Cirih sa međunarodnog aerodroma u Majamiju, nakon što ga je optužila velika porota u Njujorku.

Slučaj Gogić: Tužilaštvo obezbijedilo svjedoke saradnike i snimke tajnih sastanaka Foto: screenshot
RTCGIzvor

U Zahtjevu za određivanje pritvora navodi se da američko tužilaštvo ima saradnju sa više svjedoka saradnika koji su "upoznati sa ključnom ulogom okrivljenog u koordinaciji sa članovima posade na pomorskim komercijalnim teretnim brodovima koji se koriste za transport kokaina, investitorima i izvorima snabdijevanja u Kolumbiji, investitorima i vlasnicima kokaina na Balkanu, i radnici koji primaju i distribuiraju kokain u evropskim lukama".

Dodaje se da je tužilaštvo u posjedu elektronskih komunikacija, "uključujući snimke sastanaka na kojima su zavjerenici razgovarali o teretu droge i zapljeni i gubicima koji proizilaze iz zapljene".

Navodi se i da tužilaštvo ima fotografije pronađenih narkotika, njihove markirane markice i ambalažu, kao i izvještaje o laboratorijskim ispitivanjima.

Neki od dokaza koje će američke vlasti koristiti u procesu protiv Gogića su, i fotografije optuženog na sastancima sa saučesnicima na kojima se razgovaralo o trgovini narkoticima.

"Snimljena komunikacija uključuje konkretnu diskusiju o ulozi optuženog u zavjeri, uključujući njegov kontakt sa raznim kolumbijskim narko-trgovcima koji su odvojeno utovarili brodove, kao i njegovo diskreciono pravo i kontrolu nad odlučivanjem kako će različite grupe investitora podijeliti gubitke koji proizilaze iz određenih zaplena", navodi se u Zahtjevu o određivanju pritvora.

Američko tužilaštvo u posjedu ima i snimke diskusije kriminalne grupe, u kojoj nakon zapljene kokaina pokušavaju da identifikuju "cinkaroša".

"Položaj optuženog kao visokog trgovca narkoticima za balkanske kartele takođe govori o njegovoj opasnosti", navodi se u pomenutom Zahtjevu.

Gogić se u ponedjeljak prvi put pojavio u Majamiju, pred federalnim sudom.

Gogićev advokat Lorens Hašiš za "Majami Herald" juče je kazao da su "ove optužbe za njega potpuno iznenađenje" te da njegov branjenik "drži svoju nevinost i planira da se bori protiv ovih optužbi". 

SAD: Bivši crnogorski bokser optužen za šverc 22 tone kokaina
1
SAD: Bivši crnogorski bokser optužen za šverc 22 tone…
31.10.2022 21:20

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B BG011_neregistrovani
03.11.2022. 16:13

Advokat Hašiš, teško da te moze odbranit,

4
0