Svijet

Više od 80.000 domaćinstva ostalo je sinoć bez struje

SAD: Tornado razorio Tenesi, poginulo šest osoba

U jakoj oluji koja je juče zahvatila južnu američku državu Tenesi poginulo je šest osoba a više od 20 povrijeđenih prebačeno je u bolnice, a domovi i poslovni prostori oštećeni su u mnogim gradovima.

SAD: Tornado razorio Tenesi, poginulo šest osoba Foto: UGC
AgencijeIzvor

Troje ljudi, među kojima i jedno dijete, poginulo je kada je tornado pogodio okrug Montgomeri sjeverno od Nešvila blizu granične linije sa saveznom državom Kentaki, objavili su lokalni zvaničnici.

Za sada se ne znaju detalji za još tri poginule osobe.

Operativni centar za hitne slučajeve Nešvila objavio je preko društvenih mreža da su tri osobe poginule u jakoj oluji u kvartu blizu centra grada, a da je još 23 primljeno u bolnice u okrugu Montgomeri zbog povreda.

U snimcima koje je objavila vatrogasna služba Klarksvila preko društvenih mreža vide se oštećene kuće i krhotine razbacane po dvorištima, prevrnut traktor sa prikolicom na autoputu i oštećenja na zidovima zgrada.

"Ovo su strašne vijesti... Grad je uz porodice koje su izgubile voljene, tu smo da im pomognemo", naveo je gradonačelnik Klarksvila Džo Pits u saopštenju.

Iz kancelarije šerifa okruga Montgomeri navodi se da je tornado pogodio tu oblast juče oko 14.00 sati. Otvoreno je sklonište za ljude čiji su domovi oštećeni u lokalnoj školi.

Gradonačelnik Pits je rekao da je načinjena velika šteta i pozvao mještane da ostanu u svojim kućama ako mogu a one kojima je potrebna pomoć da pozovu i ona će im odmah biti upućena.

Nacionalna meteroološka služba izdala je više upozorenja za tornado u Tenesiju i navela da planira da nadzire oblast u saveznoj državi Kentaki gdje je izgleda udario tornado.

Više od 80.000 domaćinstva ostalo je sinoć bez struje u Tenesiju.

Portal Analitika