Zdravlje

Raspoređeni u trijažni centar Tisa u Bijelom Polju

Sa specijalizacije se vratilo 20 doktora kako bi pomogli u borbi protiv virusa

Dvadeset mladih doktora iz Bijelog Polja, vratilo se sa specijalizacije u svoj grad i dobrovoljno se stavili svim građanima na raspolaganju u borbi protiv korona virusa.

Sa specijalizacije se vratilo 20 doktora kako bi pomogli u borbi protiv virusa Foto: Portal Analitika
Izvor

Direktorica JZU Opšta bolnica – Bijelo Polje Biserka Bulatović je potvrdila navedene informacije.

“Pokazali su spremnost da odgovore svom humanom pozivu, na način, sto su se odazvali da se priključe svom kolektivu i budu dio tima, prekidajući specijalisticki staž vraćanjem u matičnu ustanovu. Kolektiv je jedinstven i spreman da odgovori svakom zadatku, a sve u cilju očuvanja zdravlja sugrađana”, kazala je Bulatović.

Oni su raspoređeni u trijažni centar Tisa i rade u dvije smjene.

“Poziv da se stave na raspolaganje svojim matičnim kućama odnosio se i na nas ljekare na specijalizaciji. Mnogi od nas su se i prije zvaničnog poziva javili svojim šefovima i stavili na raspolaganje u slučaju potrebe. Ovaj odziv je naša obaveza kako profesionalna, tako i etička. Među nama nije bilo nikakve dileme kako postupiti u ovakvoj situaciji.

Solidarnost i jedinstvo svih ljekara u borbi za zdravlje svih nas, sada više nego ikada mora izaći u prvi plan”, poručila je grupa mladih doktora iz Bijelog Polja.

“Oni su naša budućnost i naša snaga, da se izborimo i budemo kao do sada svi jedinstveni, da ispoštujemo sve što se od nas građana traži, da bi zaštitili pored nas i naših porodica i njih i njihove porodice. Oni su i budućnost našeg zdrastva i našeg grada, koji će ostati u svome gradu i koji su već pokazali, da su spremni i svoje živote da rizikuju za svakog građanina. Zato budimo uz njih, budimo kao i oni hrabri, jedinstveni, solidarni, humani i zajedno dajmo doprinost, da svi iz ovoga izađemo u zdravlju i sreći, zato ostanimo u svojim domovima”, kazali su iz NVO Euromost.

Portal Analitika