Region

"Cilj Zapada promjena politike Srbije"

Ruski ambasador u Srbiji: Na Kosovu bi moglo doći do još većeg sukoba i širenja tenzija na region

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocijenio je da je situacija u vezi sa Kosovom opasna, jer bi moglo doći do izbijanja još većeg sukoba i obnavljanja krvoprolića, a potom i širenja tenzija na cijeli Balkan.

Ruski ambasador u Srbiji: Na Kosovu bi moglo doći do još većeg sukoba i širenja tenzija na region Foto: printscreen
Klix.baIzvor

Bocan-Harčenko je ukazao da nijedan problem koji je iznikao u toku konflikata u bivšoj Jugoslaviji nije riješen potpuno, pouzdano i pravedno.

"I zato žarišta ostaju. Osim Kosova mogu da navedem kao primjer i BiH, Republiku Srpsku, postoji cijeli kompleks problema koji je vezan za taj dio balkanskog regiona", rekao je Bocan-Harčenko za RT Balkan.

On je tvrdi da su EU, kao i Zapad u cjelini, konstantno "pokazivali jednostran pristup u rješavanju problema, da se sada, kao i mnogo puta ranije, pokušava sva krivica svaliti na Srbe".

Bocan-Harčenko je rekao da je očigledan pritisak na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i vladu na svim frontovima i da je cilj Zapada promjena politike Srbije.

"Zapadu su krajnje neophodne dvije stvari, priznanje ili podrška Srbije antiruskim sankcijama i naravno priznanje Kosova", naveo je ruski ambasador.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R RuskiJarac_neregistrovani
03.06.2023. 18:39

Crno na bijelo,"braća" će pokušati da otvore front ovdje!

8
2