Svijet

"To neće smanjiti potražnju"

Ruska ambasada u SAD-u: Ograničenjem cijene nafte preoblikuje se slobodno tržište

Ograničenje cijene ruske nafte, koje su uveli Sjedinjene američke države (SAD) i njeni partneri, u praksi znači da se osnovni principi slobodnog tržišta zapravo preoblikuju, saopštila je danas ruska ambasada u Vašingtonu, navodeći da to neće smanjiti potražnju za ruskom naftom.

Ruska ambasada u SAD-u: Ograničenjem cijene nafte preoblikuje se slobodno tržište Foto: Pixabay
AgencijeIzvor

"Stratezi u Vašingtonu, koji se kriju iza plemenitih slogana o osiguravanju energetske stabilnosti za zemlje u razvoju, šute pred činjenicom da trenutna neravnoteža na energetskim tržištima proizilazi iz njihovih loše osmišljenih postupaka. Prije svega, mislimo na sankcije prema Rusiji i zabranu uvoza energenata iz naše zemlje - navela je ambasada, prenijela je ruska agencija TASS. Ovakvi koraci će neizbježno dovesti do povećanja neizvijesnosti i nametanja većih troškova za potrošače sirovina. Štaviše, od sada, nijedna zemlja nije zaštićena od uvođenja raznoraznih ograničenja na njen izvoz, nametnutih iz političkih razloga", kazali su.

Članice G7 i Australija su u zajedničkom saopštenju poručile da su se složile oko toga da se odredi limit na cijenu ruske nafte u iznosu od 60 dolara po barelu. Ova odluka će stupiti na snagu 5. decembra.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.