Društvo

Navode da im tome saslužuju članovi Savjeta Radović i Jokić

RTCG: Neće proći sabotaža partijskih spavača

Televizija Crne Gore, sa žaljenjem konstatuje da su, pored spoljašnjih, pojačani unutrašnji pritisci “partijskih spavača”, koji su dobili nalog da sabotiraju programsko-proizvodni proces i da kompromituju uređivačku politiku Radio-televizije Crne Gore, saopštio je menadžment i uredništvo RTCG-a.

RTCG: Neće proći sabotaža partijskih spavača Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

U tome im, kako kažu u RTCG-u, saslužuju članovi Savjeta Milan Radović i Bojana Jokić, a sve u cilju da parlamentarna većina što prije preuzme Javni servis, kako su to i preporučili čelnici pobjedničke koalicije.

- Poruka je manadžmenta i uredništva TVCG da im to neće poći za rukom mimo zakonske procedure u koju se zaklinje i Evropska komisija, čijim se zastupnicima lažno predstavljaju Milan Radović i Bojana Jokić - saopšteno je iz te medijske kuće.

Menadžment i uredništvo su saopštili da su generalnom direktoru predložili da urednika redakcije za ekonomiju Zorana Lekovića rasporedi na drugo radno mjesto u skladu s njegovim kvalifikacijama i profesionalnim sposobnostima.

- O tome smo ga danas i obavijestili, jer smatramo da ne može da bude dio uredničkog tima za koji kaže da “konstantno laže gledaoce, diskredituje više od 30 odsto građana, ponižava ih i stavlja im žute trake kao što je to Hitler radio Jevrejima”. Željeli smo da pomognemo kolegi Lekoviću da, poput Bojana Terzića, nađe korektan profesionalan izlaz i napusti, kako sam kaže, “fašističku uređivačku politiku” - stoji u saopštenju.

Podsjećaju da se svaki korisnik društvenih mreža mogao uvjeriti u profil i vjeordostojnost stavova koje zastupa Zoran Leković.

U RTCG-u ističu i da su se, nakon razgovora s Lekovićem, ekspresno na društvenim mrežama oglasili članovi Savjeta Bojana Jokić i Milan Radović, poručivši da sloboda mišljenja i izražavanja pojedinca, a pogotovo novinara, ne smije biti ugrožena, te da je, kako ističe Radović na novinare pojačan pritisak od strane mendžmenta.

Radović takođe poziva rukovodstvo da podnese ostavke, a novinare da se samoorganizuju u realizaciji programa.

- Menadžment i uredništvo preporučuju Radoviću i Jokićevoj da, u međuvremenu, pročitaju član 48 Kolektivnog ugovora u kojem se navodi da “iznošenje političkih i drugih uvjerenja i stavova prilikom obavljanja radnih zadataka, prilikom aktivnosti u medijima ili na društvenim mrežama, kojima se šteti ugledu zaposlenog ili ugledu poslodavca, ili izaziva mržnja ili netrpeljivost po bilo kom osnovu, predstavlja težu povredu radne dužnosti” - navedeno je u saopštenju.

U RTCG-u naglašavaju da žele da vjeruju da međunarodna zajednica budno motri na sve ono što se dešava u vezi s Javnim servisom i da će preduzeti sve mjere kako bi Savjet sve svoje postupke uskladio sa zakonskim propisima.

- Isto tako vjerujemo da evropske institucije neće dozvoliti primjenu mjera revolucionarnog prava kakvu zagovaraju pojedini političari i njihovi eksponenti u Savjetu Javnog servisa - zaključeno je u saopštenju.


Portal Analitika