Abiznis

Rožaje bogatije za etno-selo „Jela“, koje je finansijski podržao IRF

Od prerade drveta do prvog etno sela u izletištu Crnja u rožajskoj opštini

Rožaje bogatije za etno-selo „Jela“, koje je finansijski podržao IRF Foto: IRF
Portal AnalitikaIzvor

Rožajski kraj odavno je prepoznat po prirodnim ljepotoma, ali i potencijalima koji nijesu dovoljno iskorišćeni. Nekad bogat industrijski grad, a danas kraj sa malom privredom. No, svijetli primjer rožajske privrede je kompanija „Jela komerc“ koja posluje već 40 godina. Realizaciju projekta ovog preduzeća finansijski je podržao Investiciono-razvojni fond. Saradnjom sa IRF-om, kako ističu, jako su zadovoljni, kao i uslovima pod kojima im je odobren kreditni aranžman.

„Jela natural resort“ je u 100 % vlasništvu kompanije „Jela komerc“ koja se bavi finalnom preradom drveta. Firma posluje već četiri decenije i dobitnik je mnogih priznanja“ - kazala je u ime te kompanije Amina Dedeić Kurtagić.

Nekada malo porodično preduzeće, a danas kompanija koja zapošljava na desetine radnika. Iako su počeli sa preradom drveta danas u jednom od najljepših rožajskih mjesta, izletištu Crnja, imaju etno selo, prvo izgrađeno u toj opštini.

Etno-selo-Jela1

„Ovaj kompleks je inspirisan jednom iskrenom i čistom emocijom i nostalgijom za svojim rodnim krajem. Osnivač ovog preduzeća, Moamer Dedeić je htio da bar djelić svog zavičaja prenese ovdje i pokaže svima koji budu dolazili po čemu smo mi to prepoznaljivi“- kazala je Dedeić Kurtagić.

Izgradnju etno-sela koje se nalazi na putu prema planini Hajla finansijski je podržao Investiciono-razvojni fond, koji godinama daje značajan doprinos razvoju crnogorske ekonomije.

„Aplicirali smo kod IRF-a za kredit i moram da pohvalim kancelariju u Bijelom Polju sa kojima smo ostvarili jako dobru saradnju. Aplikacija nije bila uopšte zahtjevna, pa smo odogovor da je kredit odobren dobili brzo i krenuli u realizaciju“ - kazala je Amina.

Dedeić Kurtagić isitče da u narednom periodu planiraju nove investicije, a ukoliko im bude potrebna finansijska podrška, planiraju ponovo da se obrate Investiciono-razvojnom fondu.

„Ostavili su jako lijep utisak na nas tako da saradnju sa njima uvijek možemo produžiti“, zaključila je Dedeić Kurtagić.

Portal Analitika