Muzika

Royal Music 2012: Takmičenje crnogorskih rok bendova na Cetinju

Izvor

- Čitav festival je motivisan Perperom, s obzirom da se slavi njihov jubilej - 20 godina postojanja. Ideja je da Cetinje bude - muzička prijestonica. U takmičarskom dijelu nastupiće bendovi iz svih gradova Crne Gore. Tražili smo mlade sastave, kako bi se ta djeca međusobno bolje upoznala: da se, recimo, muzičari iz Nikšića upoznaju sa onima iz Bijelog Polja - kazao je za Portal Analitika Dragan Bulajić, vlasnik agencije „Comfortably Numb“ koja je glavni organizator festivala.

Deset mladih bendova će nastupiti tokom popodneva u petak i subotu, a njihov zadatak je odsviraju dvije numere po svom izboru i jednu pjesmu grupe Perper, ali - u drugačijem aranžmanu. Polovina bendova iz prve noći, koji prođu po ocjeni žirija, nastavljaju takmičenje u subotu, kada će pobjednik uzeti – sve! Žiri će biti sastavljen od ljudi koji su dugo vremena u medijima i muzici.

- A glavnu nagradu čine: dvije solo gitare, bas gitara i bubanj. Dakle, pobjednik dobija Yamaha opremu sa kojom može da pojavi na bilo kojoj sceni na svijetu, a da se ne zastidi - kazao je Bulajić i podsjetio da će ulaz za sve tri večeri festivala biti besplatan.

1608rojalU revijalnom dijelu festivala, koji će pratiti takmičarski i počinjati oko 21 čas, prvu noć nastupa bosanskohercegovački sastav Letu štuke, drugu - Kiki Lesendrić i Piloti.

- Trudili smo se da grupe koje nastupaju u revijalnom dijelu budu povezane sa Perperom, nekim vidom saradnje. Zato ćemo treće večeri samo proglasiti pobjednika i publika će cijelo veče uživati u rođendanskom koncertu grupe Perper – pojasnio je Bulajić.

Na prvom izdanju Royal Music festivala nastupiće isključivo crnogorski bendovi, dok će već naredne godine on dobiti regionalni karakter.

- Cilj je da Cetinje tokom ljeta bude muzička prijestonica regiona. Mislim da se u Crnoj Gori dosta toga mijenja. Na sreću, jer su nas dosta trovali različitim muzičkim pravcima posljednjih dvadeset godina – istakao je Bulajić i dodao da ga raduje što su se ove godine održali pravi rok festivali u Budvi i Nikšiću.

Royal Music 2012 je organizovan u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i agencijom Comfortably Numb, a umjetnički direktor festivala je Božo Bulatović.

Portal Analitika