Politika

"Jedan od rijetkih takvih skupova u Evropi"

Rojters: Srpski nacionalisti u Crnoj Gori okupljaju se podržavajući Rusiju

Agencija Rojters izvijestila je danas o tome kako se "srpski nacionalisti u Crnoj Gori okupljaju u znak podrške Rusiji".

Rojters: Srpski nacionalisti u Crnoj Gori okupljaju se podržavajući Rusiju Foto: Arhiva
Portal Analitika / RojtersIzvor

U tekstu koji počinje upravo takvim naslovom, oni između ostalog navode kako se "stotinak srpskih nacionalista okupilo ispred pravoslavne crkve u Nikšiću, na jednom od rijetkih skupova u Evropi na kojima se pruža podrška ruskoj invaziji na Ukrajinu i predsjedniku Vladimiru Putinu".

"Srećno Vladimire, ti si čuvar pravoslavlja", prenosi Rojters riječi jednog od demonstranata, koji je dodao "nadamo se da ćeš nam vratiti Kosovo".

Rojters podsjeća kako je "crnogorska politika već duže obilježena podjelama između onih koji se identifikuju kao Crnogorci i onih koji su proruski Srbi, koji su se protivili nezavisnosti male države na Jadranu od nekadašnje državne zajednice sa Srbijom".

Opisuju atmosferu na jučerašnjem skupu u Nikšiću, dodaju kako su okupljeni skandirali protiv NATO-a čija je članica i sama Crna Gora, a podsjećaju i kako je nedavno izglasano nepovjerenje "prosrpskoj vladi, podržanoj od strane moćne Srpske pravoslavne crkve".

Portal Analitika