Društvo

Zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja

Roditelji bjelopoljskih beba podnijeli prijavu protiv tužiteljke

Troje roditelja beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici Slaviša Knežević, Predrag Karišik i Eldin Salemović, podnijeli su juče Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv državne tužiteljkeu Bijelom Polju Ljubinke Madžgalj zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i nesavjesno postupanje u vršenju službenih dužnosti, jer ni nakon tri optužnice nije uspjela da dokaže krivicu okrivljenih za infekciju beba od kojih je jedna preminula.

Roditelji bjelopoljskih beba podnijeli prijavu protiv tužiteljke Foto: Vijesti iz Bijelog Polja
Dnevne novineIzvor

“Prijava je podnešena zbog nepostupanja po ukidnim razlozima na prvostepenu presudu od strane Vrhovnog suda Crne Gore, čime je prekoračila granice službenog ovlašćenja i nije zaštitila pravo nas oštećenih da budu proglašena krivim lica koja su odgovorna za smrt jednog djeteta i dovođenje u životnu opasnost ostalih četvoro djece, čime je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja, ali i nesavjesno postupanje u vršenju službenih dužnosti, odnosno kršila je Zakon”, ističu revoltirani roditelji.

Dodaju da je Madžgalj kao viši državni tužilac bila svjesna i dužna da zna da nepostupanje po ukidnim razlozima presude, najviše sudske instance Vrhovnog suda, može dovesti i jeste dovelo do teže povrede prava drugih, ovoga puta prava oštećenih. Time je izvršila krivično djelo nesvjesan radu službi KZCG.

Oni zbog svega ovoga zahtijevaju od VDT da ovaj predmet hitno izuzme iz Višeg tužilaštva u Bijelom Polju i daju na odlučivanje u Podgoricu.

“U suprotnom, bićemo prinuđeni da preduzmemo radikalnije mjere. Razne vrste protesta, kao što su štrajk glađu, protesne šetnje, blokada magistrale… Ne možemo dozvoliti da Madžgalj kojoj ovo nije prvi put da ovako nesavjesno radi, i ne samo u našem predmetu, i dalje ovako ponaša. Da se oslanjamo na pisanje njene žalbe. A ona dokazala da je ili nesposobna ili korumpirana i da radi isključivo na štetu nas roditelja”, zaključili su roditelji.

Ljekari Opšte bolnice u Bijelom Polju, Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević oslobođeni su nedavno u Višem sudu u Bijelom Polju optužbi da su krivi zbog infekcije pet beba od kojih je jedna preminula.

Portal Analitika