Društvo

Potpisan sporazum o deponiji u Vasovim vodama: Eksperti daju konačan sud

Izvor

- Dogovoreno je da pet nezavisnih stručnjaka iz Evropske unije i okruženja budu ti koji će dati konačan sud oko odabira najbolje lokacije za deponiju. Ukoliko njihov konačan odgovor bude da ovo nije najbolja lokacija koja ispunjava zakonske uslove, predsjednik opštine se obavezao se da će tražiti drugu lokaciju- kazao je Portalu Analitika predsjednik mjesne zajednice Beranselo Tihomir Bogavac, dodajući da su svi zahtjevi mještana ispunjeni.

Golubović je precizirao da će se u ekspertskom timu naći stručnjaci iz Srbije, Hrvatske i Makedonije, Slovenije, i eventualno Austrije ili Njemačke.

- U tom timu biće predstavnici i naše mjesne zajednice, advokat i predstavnici NVO zaduženi za zaštitu životne sredine. Narednih trideset dana je rok u okviru koga nadležni moraju pronaći ljude koji će da završe taj posao. Nakon tog perioda ide hitna sanacija i traženje druge lokacije ukoliko to bude konačna odluka ekspertskog tima.

Berane je zbog blokade deponije na Vasovim vodama od strane mještana Beransela već petnaest dana zatrpano smećem. Sporazumom koji su mještani danas potpisali sa predsjednikom opštine, ovo pitanje konačno bi trebalo da bude riješeno.

Portal Analitika