TV / Film

Ridli Skot priprema drugi dio "Prometeja"

Izvor

Iako se prvi film još uvijek prikazuje u bioskopima sa polovičnim uspjehom, kako prenosi holivudska štampa, studio "20th Century Fox" planira nastavak. Moguće je da će scenario ovoga puta raditi drugi scenarista jer Dejmon Lindelof nije dostupan za nastavak.

Upitan o čemu će biti reči u nastavku filma, Ridli Skot je za "Hollywood Reporter" kazao da je radni naslov "Raj" što dovoljno govori o temama kojima će se baviti.

"Od samog početka rada na 'Prometeju' imao sam nastavak u mislima. Zaista nisam želio da sretnem boga već u prvom dijelu. Želio sam da ostavim prostora naučnici Šo da može da kaže nešto u stilu – Ne želim da se vratim tamo odakle ja dolazim. Želim da idem tamo odakle oni dolaze", objasnio je reditelj, koji trenutno radi i na nastavku filma "Istrebljivač" (Blade Runner)

Skot je dodao da ća se brojni gledaoci iznenaditi njegovom verzijom raja jer će biti mnogo zlokobnija nego što ljudi misle.

"Prometej", u kome glavne uloge igraju Šarliz Teron, Majkl Fasbender i Numi Rapas, zaradio je 250 miliona dolara i jedan je od medijski najispraćenijih filmova 2012. godine.

Portal Analitika