Show biz

Producenti Netfliksove sage o britanskoj kraljevskoj porodici najavili prodaju raznih rekvizita i kostima

Replika "osvetničke" haljine princeze Dajane ide na aukciju

Dok se serija "Kruna" bliži kraju, u posljednjoj sezoni koja kulminira smrću princeze Dajane, izvršni producenti najavljuju prodaju raznih rekvizita i kostima iz Netfliksove sage o britanskoj kraljevskoj porodici.

Replika "osvetničke" haljine princeze Dajane ide na aukciju Foto: Netflix
Portal AnalitikaIzvor

Londonska aukcijska kuća Bonams u februaru će ponuditi oko 450 predmeta koji se koriste tokom šest sezona dramske serije, a prethodno će ih izložiti na turneji, koja uključuje Njujork, Los Anđeles, Pariz i London, prenosi Index.hr. 

Među predmetima su zlatna kočija, djelovi namještaja i odjeća izrađena po mjeri u skladu sa stvarnim predmetima sa fotografijama istorijskih događaja.

Na aukciji će se naći i replika takozvane Dajanine "osvetničke haljine". Poslije razvoda od tada princa Čarlsa III, princeza Dajana jednom je obukla malu crnu haljinu nakon što je njegova nevjera postala javna.

"Kultni kostimi, rekviziti i djelovi sa seta Krune detaljno su istraženi i načinjeni sa impresivnim osjećanjima za detalje, napravili su ih vrhunski stručnjaci i majstori“, rekao je direktor prodaje Bonamsa Čarli Tomas.

Očekuje se da će kostim kreiran za set Krune, koji je u seriji nosila glumica Kler Foi (u prvoj epizodi mlade kraljice Elizabete II.) postići između 30.000 i 50.000 funti. Na aukciji će se, među ostalima, naći kupaći kostim sa uzorkom leoparda, koji je u seriji nosila glumica Elizabet Debicki, te sivi „Harvard” džemper.

U prodaju ide i replika ulaznih vrata londonskog Dauning strita, replika zaručničkog prstena princeze Dijane i stari jaguar. Sav prihod od aukcije namijenjen je podršci programa za stipendiranje filma.

Portal Analitika