Društvo

Region: Najhladnije jutro, temperature do skoro - 30, u Pljevljima - 22

Izvor

Dosad najhladnije jutro probudilo je Slavonski Brod na -25, Osijek, Kopački Rit i Brestovac probudili su se na -24 stepena, javljaju hrvatski mediji. Tek koji stepen toplije je u Međimurju, Zagorju, središnjoj Hrvatskoj i gorskim predjelima. U Zagrebu je jutros -15, a na rubnim dijelovima grada čak i -18.

Najtoplije je bilo na  Palagruži gdje je u 7 sati izmjereno čak 5 stupnjeva. Ostrva su uglavnom mjerili temperature s pozitivne strane nule.

 I u celoj Srbiji jutros su zabilježeme izuzetno niske temperature, a najhladnije je bilo u Novom Sadu i u Negotinu, gdje je u šest sati izmjereno minus 27 stepeni.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Banatskom Karlovcu, u Smederevskoj Palanci i u Požegi je bilo minus 26, a u Somboru, u Zrenjaninu i u Sremskoj Mitrovici minus 25 stepeni.

I Bosna i Hercegovina jutros bilježi rekordno niske temperature u ovoj godini. Najniža temperatura od -28 stepeni Celzijusa je izmjerena na Sokocu, dok je u glavnom gradu BiH, u Sarajevu, zabilježeno -18 stepeni.

U sedam sati, temperatura vazduha je u Tuzli iznosila -22, Banjaluci i Zenici -21, Goraždu i Srebrenici -20, u Mostaru -5, Trebinju -4 stepena Celzijusa.

Jutros su u crnogorskim gradovima izmjerene sljedeće temperature vazduha: Bar 2, Ulcinj 0, Herceg Novi -2, Podgorica -4, Nikšić -6, Cetinje -12, Kolašin -14, Žabljak -20. u Pljevljima je bilo najhladnije  -22.

Visina sniježnog pokrivača u Žabljaku je 175 cantimetara, u Plavu 125, Kolašinu 123, Rožajama 104.

U Bijelom Polju visina snijega je 78 centimetara, u Beranama 70, Pljevljima 66, Cetinju 53 i Nikšiću 31.

Najviša dnevna temperatura u Crnoj Gori će, prema prognozama Hidrometereološkog zavoda, iznositi od -8 do 10 stepeni.  

Portal Analitika