Tenis

Tenis

Reakcije na Novakovu diskvalifikaciju ne prestaju, oglasio se i glavni sudija

Džon Mekinro, sedmostruki Grend slem šampion, izjavio je da će Novaka Đokovića skupo koštati potez na US openu.

Reakcije na Novakovu diskvalifikaciju ne prestaju, oglasio se i glavni sudija Foto: essentiallysports
AgencijeIzvor

Đoković je diskvalifikovan sa njujorškog Grend slema jer je nehotice pogodio lopticom u glavu linijskog sudiju, posle čega je donijeta drastična kazna.

Mekinro smatra da je pritisak bio jači od svjetskog broja 1.

“Mislim da ga je savladao pritisak. Puno toga se dešavalo van terena i očigledno je da je to uticalo na njega. Svidjelo se to njemu ili, postaće loš momak do kraja karijere“, izjavio je Mekinro za ESPN.

Mekinro jedva čeka Novakov odgovor na terenu.

Biće zanimljivo vidjeti kako će to da riješi. Nisam rekao da ne može da se oporavi”, dodao je Mekinro, koji je četiri puta osvajao trofej na US openu, koji vjeruje u Novakov povratak.

“Mislim da bi mogao da se oporavi. Juri istoriju i da prestigne Nadala i Federera na listi po broju Grend slemova. Mlađi je, svi to znamo, i mnogo toga mu ide na ruku. Ipak, ovo je mrlja koju neće moći da izbriše, svidjelo mu se to ili ne“.

Mekinro je onda iznio seriju pitanja.

“Kako će sa ovim da se nosi? Kakva će biti reakcija ostalih igrača? Kakvu će reakciju dobiti kada se budu vratili navijači? Sve su to pitanja na koje nema odgovora u ovom trenutku. Zapanjen sam šta je uradio i to u situaciji kada je apsolutni favorit”, poručio je Mekinro.


Japanka Naomi Osaka i Kanađanin Denis Šapovalov prokomentarisali su incident Novaka Đokovića.

Najbolji teniser svijeta je diskvalifikovan za US Opena nakon što je lopticom pogodio u vrat linijskog sudiju.

“To je za mene upozorenje da nikad to ne radim. Sjećam se da sam to vidjela da je uradio Šapovalov prije nekoliko godina. Ne znam, bilo je veoma neočekivano”, rekla je Osaka.

Šapovalov je u februaru 2017. za razliku od Đokovića u bijesu iz sve snage raspalio po loptici i pogodio glavnog sudiju Arnoa Gabasa i takođe je diskvalifikovan.

“Iskreno, teško je. Prošao sam kroz to. Osjećam se užasno zbog njega, osjećam se užasno zbog svih. Niko ne želi da bude u toj situaciji. Srećom, sudija je ok. Vidio sam da nije imao ni najmanju namjeru da je pogodi. Nesreće se dešavaju. Tako je i sa mnom”, rekao je Šapovalov.


Portal Analitika