Svijet

Gomilaju se kontroverze

Razdor među evropskim ultradesničarima: Le Pen 'pozdravila' AfD, oni suspendovali vodećeg kandidata na evropskim izborima

Veliki razdor ovih se dana dešava među evropskim ultradesničarima, a preciznije - između francuskih i njemačkih radikala.

Razdor među evropskim ultradesničarima: Le Pen 'pozdravila' AfD, oni suspendovali vodećeg kandidata na evropskim izborima Foto: AfD
Portal AnalitikaIzvor

Francuski Nacionalni savez (RN), kojeg predvodi Marin le Pen, juče je iznenada saopštio kako u Evropskom parlamentu više neće sjedjeti zajedno sa kontroverznom, antiimigrantskom Alternativom za Njemačku (AfD).

Razlog je, kako su naveli, to što se na račun AfD gomila sve više optužbi - a posljednja u nizu tiče se navodnih veza jednog od funkcionera AfD sa Rusijom i Kinom.

Riječ je o Maksimilijanu Krahu, koji je, pored toga, dodatno usijao tenzije time što je za vikend, u intervjuu italijanskoj Republici, kazao da "neko ko je bio član SS jedinica ne može automatski biti posmatran i kao kriminalac".

Očito je sve to bilo isuviše i za sam AfD, pa je danas saopšteno kako je Krah suspendovan. 

Da sve bude gore po njemačke desničare, Krah je bio njihov vodeći kandidat uoči predstojećih evropskih izbora, koji če biti održani od 6. do 9. juna.

Portal Analitika