Crna hronika

Krivične prijave protiv sedam osoba, među njima jedan maloljetnik

Rasvjetljeno više krađa u Nikšiću: Otuđili novac, bakar, punjače za telefone...

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” - Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti, tokom novembra rasvjetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivične prijave protiv sedam lica.

Rasvjetljeno više krađa u Nikšiću: Otuđili novac, bakar, punjače za telefone... Foto: RTNK
Portal AnalitikaIzvor

Naime, krivična prijava podnijeta je protiv N.S. (21) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na način što je dana 7. novembra, dok se nalazio u stanu vlasništvo oštećene, iskoristio njenu nepažnju i iz novčanika koji joj se nalazio u tašni, otuđio novac u iznosu od oko 300 eura.

Za krivično djelo teška krađa odgovaraće I.B. (19), M.B. (27), I.B. (19) i jedno maloljetno lice, svi iz Nikšića.

Oni su, kako se sumnja, u toku noći između 31. oktobra i 1. novembra izvršili provalu i iz kuće oštećenog lica otuđili veću količinu bakra. Dio otuđenog bakra je pronađen na otpadu sekundarnih sirovina i vraćen je vlasniku.

Protiv D.R. (43) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na štetu strane državljanke. On je, kako se sumnja, 11. septembraiz otključanog kombi vozila koji je bio parkiran u ulici Radoja Dakića, otuđio više komada adaptera i punjača za elektronske uređaje.

Navedeni predmeti su pronađeni, privremeno oduzeti i biće predmet daljih vještačenja.

Takođe policijski službenici su protiv F.K. (22) iz Nikšića nadležnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prikrivanje.

On je 16. oktobra kupio mobilni telefon za koji je znao da je pribavljen krivičnim djelom.

Portal Analitika