Region

Raspisani predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji

Predsjednik Sobranja Sjeverne Makedonije Jovan Mitreski raspisao je danas popodne predsjedničke i parlamentarne izbore, koji će biti održani na proljeće.

Raspisani predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji Foto: Reuters
AgencijeIzvor

„Kao što je poznato prvi krug predsjedničkih izbora održaće se 24. aprila, dok će drugi krug biti održan zajedno sa parlamentarnim izborima 8. maja“, rekao je Mitrevski, nakon što je potpisao rješenja za raspisivanje tih izbora.

Istakao je da vjeruje da će u predstojećem izbornom periodu sve nadležne institucije i svi uključeni subjekti doprinjeti da izborni proces bude fer i demokratski, na nivou koji zaslužuje jedna demokratska država, članica NATO i koja ide putem ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji“.

Mitreski je rekao da će rokovi za sedme predsjedničke i 11. parlamnetarne izbore u Sjevernoj Makedoniji početi da teku od dana objavljivanja u Službenom listu.

Tada bi, prema riječima Mitreskog, trebalo da se sastane Državna izborna komisija, koja će usvojiti rasporede, čime će zvanično započeti izborni proces.

Datumi predstojećih redovnih predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Sjevernoj Makedoniji dogovreni su 4. decembra prošle godine, na sastanku lidera parlamentarnih stranaka.

Portal Analitika