Podgorica

Tender vrijedan više od tri miliona eura

Raspisan tender za izvođenje radova i rekonstrukciju Jusovače

U rekonstruisanoj Jusovači naći će se prostori za galeriju na otvorenom i zatvorenom, amfiteatar sa 200 mjesta, plato za bioskop na otvorenom, koncerte, predstave i književne večeri, novi kreativni hub sa 71 radnim mjestom, kao i 17 soba sa 21 ležajem, najavio je Rakčević.

Raspisan tender za izvođenje radova i rekonstrukciju Jusovače Foto: URA
Portal AnalitikaIzvor

"Upravo je, nakon višedecenijskog čekanja i propadanja, raspisan veliki tender za izvođenje radova u organizaciji Glavnog grada i Ministarstva kulture, vrijedan više od tri miliona eura, koji se tiče konačne rekonstrukcije Jusovače u Podgorici!", saopštio je zamjenik gradonačelnice Podgorice,Luka Rakčević

Ovaj stari turski zatvor, nakon završenog postupka, kako kaže Rakčević, postaće novo mjesto okupljanja u Podgorici i mjesto velikog kulturnog i kreativnog naboja, šta će ujedno pokrenuti i proces potpune transformacije tog zapuštenog dijela grada.

"U rekonstruisanoj Jusovači, kojoj dajemo novi život, naći će se prostori za galeriju na otvorenom i zatvorenom, amfiteatar sa 200 mjesta, plato za bioskop na otvorenom, koncerte, predstave i književne večeri, novi kreativni hub sa 71 radnim mjestom (dominantno u oblasti kulture, ICT-a i sl.), kao i 17 soba sa 21 ležajem, u kojima ćemo moći da ugostimo brojne kulturne ili ICT stvaraoce, koji će boraviti u našem gradu", navodi Rakčević. 

Pored Jusovače, koja će postati mjesto za ponos svih građana/ki Podgorice, pripremaju, kako kaže Rakčević, projektnu dokumentaciju za izgradnju obližnjeg Trga Golootočkih žrtava sa pripadajućom podzemnom garažom i nadzemnim pješačkim stazama, a kreće i rekonstrukcija i popočavanje ulice Đečevića, odmah pored popločane ulice Vlada Martinovića.

"Ideja je da, kroz ove projekte, oživimo prostor Bastona, Drača, Pejtona i Stare Varoši i povežemo ih u funkcionalnu cjelinu, atraktivnu kako za naše sugrađane, tako i za posjetioce i turiste. Nastavljamo dalje! Za kulturnu, povezanu i uređenu Podgoricu!", zaključio je Rakčević. 


Portal Analitika