Abiznis

Raspisan konkurs za projekat “Energija podvučeno zelenom”

Crnogorski elektrodistributivni sistem, treću godinu zaredom,u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore koji sprovodi Međunarodni program “Eko-škole”, raspisuje konkurs za projekat iz oblasti zaštite životne sredine “Energija podvučeno zelenom” u kojem mogu učestvovati obrazovno–vaspitne ustanove koje implementiraju Međunarodni program “Eko škole”, odnosno koje su nosioci međunarodnog priznanja “Zelena zastava”, kao i ustanove koje su se prijavile za pilotiranje programa “Eko škole”.

Raspisan konkurs za projekat “Energija podvučeno zelenom” Foto: CEDIS
Portal AnalitikaIzvor

"CEDIS projektom “Energija podvučeno zelenom” želi da pruži podršku opredjeljenju Crne Gore kao ekološke države a osim toga težimo da utičemo na svijest učenika, nastavnika i zajednice o značaju životne sredine. CEDIS je raznim aktivnostima direktno uključio u proces poslovnog planiranja strategiju zaštite životne sredine, čije je očuvanje od životnog značaja naše planete i pojedinaca u njoj", kažu u saopštenju. 

Obrazovno-vaspitne ustanove će, dodaju, kroz realizaciju projekata omogućiti učenicima da se uključe u rješavanje problema i da daju svoj doprinos poboljšanju životne sredinena nivou na kojem mogu da se vide opipljivi rezultati. 

"Obrazovno-vaspitne ustanove mogu aplicirati isključivo sa jednim projektom u nekoj od sljedećih oblasti: energija, zaštita životne sredine, biodiverzitet, školsko dvorište, otpad i klimatske promjene, a krajnji rok za prijavu je 20. oktobar 2023. godine. CEDIS pomenuti projekat finansira sa 15 hiljada eura, a obrazovno-vaspitna ustanova po projektu može dobiti maksimalan iznos od tri hiljade eura", navode u saopštenju. 

Komisija u kojoj su predstavnici CEDIS-a, Zavoda za školstvo, NVO sektroa i Minsitarstva eklogeije, prostornog planiranja i uređenja prostora će odabrati najboje projekte, najkasnije do 21. novembra 2023. godine, vrednujući: inovativnost, uticaj projekta, kvalitet predloga, pristup i metodologiju, povezanost sa kurikulumom, promociju projekta i održivost. Vremenski period za implementaciju projekta je kraj nastavne 2023/2024. godine. 

Obrazovno-vaspitne ustanove dokumentaciju mogu dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: pr@cedis.me ili putem pošte na adresu: Crnogorski elektrodistributivni sistem sa naznakom za konkurs “Energija podvučeno zelenom”, ulica Ivana Milutinovića broj 12, 81000 Podgorica. 

Partneri na Projektu „Energija podvučeno zelenom” su Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori (ECOM) i Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) koji sa Zavodom za školstvo realizuju Program „Eko škole“ u Crnoj Gori.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.