Region

Inspektor reagovao iako je bio van dužnosti

Ranjen policajac u Novom Sadu: Spriječio krađu auta pa izboden šrafcigerom

Tridesettrogodišnji policijski inspektor U. N. iz Novog Sada ranjen je danas oko 14.30 časova, dok je van dužnosti pokušavao da spriječi pljačku automobila.

Ranjen policajac u Novom Sadu:  Spriječio krađu auta pa izboden šrafcigerom Foto: Skrinšot
portal 021Izvor

Policajac je svjesnom stanju sa "višestranim povredama, naizgled težim", prevezen u Urgentni centar na reanimaciju, i van životne opasnoti je.

Novosadska policija nakon tri sata potrage uhapsila je D. S. (43), I on je priveden pod optužbom teško ubistvo u pokušaju, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu. 

Kako prenosi portal 021, on je uhapšen u kući, nekoliko stotina metara od mjesta na kojem je napao inspektora.

Policija je saopštila da je napadač šrafcigerom zadao ubodne rane u ruku i nogu inspektoru kriminalističke policije koji je bio van dužnosti, a koji je pokušao da ga spriječi da ukrade automobile.

Dok je trajala potjera za napadačem, na ulicama su bile jake policijske snage širom grada.

Blic piše da Dimitrije S. (43), koji je uhapšen danas zbog napada na policijskog inspektora u Novom Sadu, ima debeo dosije.

Prema saznanjima ovog lista on je odranije poznat policiji. Ima, navodi portal, međunarodnu karijeru provalnika, hapšen je zbog provale u stanove, ali i silovanja.

Prema njihovim saznanjima, u inostranstvu su, njemu i kriminalnoj grupi kojoj je pripadao, na meti bili bogataši, pa čak i političari i umjetnici. Upadali su u vile i krali.

Portal Analitika