Svijet

Rama: Želim da uklonimo granicu i sa Srbijom, gadilo mi se od Vulinove izjave

Albanski premijer Edi Rama, istakao je da je bio “vrlo jasan i da regionalni Šengen postavlja četiri uslova Evropske unije”, a da je prvi sloboda kretanja.

Rama: Želim da uklonimo granicu i sa Srbijom, gadilo mi se od Vulinove izjave Foto: Foto: EPA
AgencijeIzvor

“Želimo da uklonimo granicu i sa Srbijom, i albanski ekstremisti ovo ne vole. Cilj im je da danas budu taoci kandži prošlosti”, rekao je Rama.

Reagujući na izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina o velikoj Albaniji, Rama je rekao je da postoji jednostavna istina koja se ne može promijeniti – da je srpska vojska napala Kosovo, a ne obrnuto, prenosi Kosovo onlajn pisanje prištinskog portala Reporteri.

“Oni ne mogu da promijene jednostavnu činjenicu, Kosovo nije napalo Srbiju. Nisu kosovski tenkovi otvorili put vojsci za etničko čišćenje. To su bili vojnici Slobodana Miloševića. Redovna vojska koja se koristi za silovanje i etničko čišćenje. Oslobodioci su na Kosovu, zločinci tog rata su ispod, a neki i iznad i neki drugi u Beogradu”, rekao je Rama.

Dodao je da su oslobodioci očigledno bili na Kosovu, dok su, kako tvrdi, zločinci još uvijek u Srbiji.

Rama kaže i da je “dobra stvar što ga albanski ekstremisti u Prištini optužuju da radi za veliku Jugoslaviju, dok oni u Srbiji da radi za veliku Albaniju”.

Albanski premijer kaže da se “gadio juče kada je shvatio da izjava ovog gospodina (Vulina) nije mim (meme) i da ne postoji mogućnost da je izjava člana vlade 2020. godine tako mračna".

“Shvatio sam da ipak nije mim” rekao je Rama i dodao da predsjednik Srbije treba da pruži pojašnjenja po ovom pitanju, rekao je Rama.

Portal Analitika